Яра Мила Блу Стар НПК / YaraMila BLUSTAR NPK 12-12-17+16.5SO3+0.1Fe+0.01Zn 50кг - Сулфатен тор за лавандула,рози, царевица и зеленчуци

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
55.00лв - 1,040.00лв
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Описание:

YaraMila BLUSTAR е сложен тор с оптимална реакция за балансирано снабдяване с хранителни вещества във всяка фаза от развитието на културите, особено тези, които изискват фосфор и калий, както и върху варовити или лошо фосфорни почви. Процентът азот се разделя на азотен азот за да се задоволят най-непосредствените нужди на културата и амонячен азот за по-постепенна наличност. Разтворимостта на фосфора е много висока, повече от 80%. Yara избра да постави само висококачествен разтворим фосфор в своите NPK, единственият, който растенията могат да абсорбират. Фосфорът, разтворим в киселини или в неутрален амониев цитрат и вода, всъщност ще стане достъпен само след дълъг период на трансформация. Наличието на сяра предотвратява всякакви недостатъци и има положително действие при усвояването на азота и при синтеза на протеини. В допълнение, YaraMila BLUSTAR съдържа цинк, необходим за вегетативния цикъл, за фотосинтетични и метаболитни процеси, което допринася значително за ранния цъфтеж в царевицата. Гранулираната формулировка позволява равномерно разпределение, дори локализирано. YaraMila BLUSTAR има добър размер на зърната и е оцветен в синьо, за да гарантира качеството на Yara. Характеризира се с конкретната реакционна формулировка на компонентите, които се съдържат постоянно и балансирано във всяка гранула. По този начин растението абсорбира постоянен и оптимален хранителен разтвор.

Състав:

Азот N: 12%
Нитратен N: 3%
Амониев N: 9%
Фосфор P2O5: 12%
Калий K2O: 17%
Сяра SO3: 16,5%
Желязо Fe: 0,1%
Цинк Zn: 0,01%

 

Кога се прилагаме за максимална ефективност:

Най-добре е да се внася в началото на технологията на отглеждане на културите - със сеитбата или с разсаждането. Необходимо е да се внесе с обработките на дълбочината, където ще се развива основната хранеща растението коренова система. Може да се прилага и със сеитбата.

Предимства на YARAMILA BLUSTAR :

-   Няма загуби от излитане и измиване.

- Постепенно отделяне на хранителните вещества, с максимален пик съвпадащ с нуждите на растенията.

-  Наличен за усвояване до корените на растенията. Без да се блокират хранителни вещества.

-     Напълно усвоими хранителни вещества.

-    Перфектна комбинация от хранителни елементи идеални за българските климатични и почвени условия.

-  Хранителните вещества са нанесени на контролирани пластове със специален размер на частиците, между които има специални мембрани, които ни дават ефекта на контролирано отделяне на хранителните вещества. Те ги защитават от загуби и блокиране и дават постоянен поток от контролирани и гарантирани хранителни вещества за земеделските култури.

-    YaraMila BLUSTAR е особено подходящ за основно торене, за получаване на производства с отлични стандарти за качество, без загуби и замърсяване на природата.

 - Азота е в две форми нитратна и амониева, за да се задоволят най-непосредствените нужди и на културата и за по-постепенна наличност през цялата вегетация.

-   Разтворимостта на фосфора е много висока, повече от 80%. Фосфора е в от две форми ортофосфати и p-extend. Фосфора е лесно усвоим за растенията и осигурява храненето на растенията през цялата вегетация.

-  Наличието на сяра предотвратява всякакви недостатъци и има положително действие при усвояването на азота и при синтеза на протеини.

-    В допълнение, YaraMila BLUSTAR съдържа цинк и желязо, необходими за вегетативния цикъл, за фотосинтетични и метаболитни процеси, което допринася значително за ранния цъфтеж на културите.

-  Качеството на гранулите позволява равномерно разпределение, дори локализирано. YaraMila BLUSTAR има добър размер на гранулите и е оцветен в синьо. Качеството е гарантирано от Yara.

-  Характеризира се със специфичната реакционна формулировка на компонентите, които се съдържат постоянно и балансирано във всяка гранула. По този начин растението абсорбира постоянни и оптимални количества хранителни вещества.

 

Норми на торене:

Култура

Норма

Момент на приложение

Картофи

60-90

Предсеитбено

Овощни

50-60

Предсеитбено

Зеленчуци

50-60

Предсеитбено

Лозя

30

Предсеитбено

Рапица/ечемик

20-25

Предсеитбено

Пшеница

20-30

Предсеитбено

Слънчоглед

20-30

Предсеитбено

Царевица

20-40

Предсеитбено

Сподели

Коментар