ПЕРЛИТ / АГРОПЕРЛИТ ГЕОФЛОР / GEOFLOR 100л. ЕДРА ФРАКЦИЯ - перлит за разсад

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА 1бр. и 100бр.
15.00лв - 1,350.00лв
Всички цени са с ДДС
5/5

(64 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 100л. полиетиленов чувал

Описание: 

Перлитът се използва широко в селскостопанската индустрия като подобрител на почвата.

!!! ТОВА НЕ Е СТРОЙТЕЛЕН И СИТЕН ТУРСКИ ПЕРЛИТ С ПРАХОЛЯК, ПРЕДЛАГАН МАСОВО НА ПАЗАРА КАТО АГРОПЕРЛИТ !!!

!!! ПО-ЕДЪР Е И С ПО-ВИСОКО КАЧЕСТВО ОТ ПРЕДЛАГАНИЯ В БЪЛГАРИЯ АГРОПЕРЛИТ ОТ КЪРДЖАЛИ !!!

Характеристиките на селскостопански перлит и неговите ползи ползите:

- Водната абсорбция. Перлитът може да абсорбира 2-3 пъти теглото си във вода. В резултат на това се намаляват разходите за напояване и изразходването на енергия за напояване. Използването на перлит в градинарството е идеално решение.
- Аерация. Когато перлитът съдържа максималния капацитет на водата, той има аерираща дажба от 56%. По този начин се създават необходимите условия за растежа на растенията.
- Неутрален PH. Перлитът има неутрален рН (6.5-7.5) и е химически стабилен.
- Изолация. Перлитът осигурява изолация на корените на растението, което ги прави по-малко засегнати от промените в климата.
- Продължителност на живота. Перлитът не се разпада във времето, нито променя характеристиките.

Перлит Geoflor е традиционният груб перлит за всички селскостопански цели. Той осигурява подходящо аериране, водопоглъщане и е химически стабилна почва за всякакви пестициди и болести. Грубият селскостопански експандиран перлит е използван за следните приложения:
- Подобрения на почвата. За глинести почви, за да осигурят по-добро аериране, или когато почвата е пясъчна, за да осигури по-добро водопоглъщане.
- Хидропоникване на зеленчуци, декоративни растения и някои видове цветя (рози).
- Производство на детски ясли.
- Отглеждане на среди за растенията за саксии
- Като бази за голф игрища.
-  за Зелени покриви. Заради ниската си свободна насипна плътност, е идеален за новото градско развитие на зелените покриви.

Употреба:

Перлитът е естествена система за филтриране, позволяваща излишната вода лесно да се отцеди, като същевременно се запази малко влага и се улавят хранителните вещества, които растенията трябва да усвоят. Въздушният поток в почвата значително се подобрява в леглото, изменено с перлит, което е необходимо както за корените на вашето растение да диша, така и за всички червеи, полезни нематоди и други добри природни жители на градината. Тъй като това е минерално стъкло и по този начин по-трудно от почвата около него, то също така помага да се забави уплътняването и да се поддържа почвта по-пухкава и лека

      Ако направите своя собствена почва, перлитът е един от най-използваните компоненти в индустрията по горепосочените причини. Той е евтин, лек и лесен за смесване в торф или други запазващи водата съставки.

Приложение: 

- ЗА РАЗСАД - СМЕСВАТ СЕ 2 ЧАСТИ АГРОПЕРЛИТ, 2 ЧАСТИ ПОЧВА И 1 ЧАСТ ТОРФ

- ЗА САКСИЙНИ ЦВЕТЯ - СМЕСВАТ СЕ 1 ЧАСТ АГРОПЕРЛИТ С 2 ЧАСТИ ПОЧВА, ОБОГАТЕНА С ТОР

-  РАЗСАЖДАНЕ НА ДРЪВЧЕТА И ХРАСТИ - В ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНАТА ЯМКА СЕ ПОСТАВЯ СМЕС ОТ 1 ЧАСТ АГРОПЕРЛИТ И 1 ЧАСТ ПОЧВА, СЛЕД КОЕТО СЕ ДОБАВЯТ НЕОБХОДИМОТО КОЛИЧЕСТВО ТОРОВЕ ЗА СЪОТВЕТНАТА КУЛТУРА

- ЗА ОТКРИТИ ПЛОЩИ - ПОЧВАТА СЕ РАЗОРАВА НА ДЪЛБОЧИНА 20-30 СМ, ВЪРХУ НЕЯ СЕ РАЗСТИЛА 5-8 СМ АГРОПЕРЛИТ. РАЗМЕСВА СЕ И СЕ ДОБАВЯ НЕОБХОДИМОТО КОЛИЧЕСТВО ТОР ЗА СЪОТВЕТНАТА КУЛТУРА

- ЗА ХИДРОПОННИКИ  - РАЗСАДЪТ СЕ ЗАСАЖДА В ПОЛИЕТИЛЕНОВИ КОНТЕЙНЕРИ, НАПЪЛНЕНИ С АГРОПЕЛИТ И ЧРЕЗ КАПКОВА СИСТЕМА СЕ ДОБАВЯТ ХРАНИТЕЛНИТЕ РАЗТВОРИ ЗА СЪОТВЕТНАТА КУЛТУРА ПО РЕЦЕПТА

Използване на перлит в хидропоника:

Перлитът има своето място в почвата, но е изключително полезен и в хидропонското градинарство. Един от най-популярните начини да се използва в хидропоника е в размножителните растения чрез резници. Тъй като корените растат в отговор на растението, което търси източник на вода, добре дрениращата среда, като груб перлит, ги провокира да растат бързо, докато търсят малки джобове от хранителни вещества и влага, скрити в минералната база. Уверете се, че вашите резници са добре изцедени и предотвратява гниенето на корени.

Химично съдържание и фракция:

Фракция: 0.5-5 mm

• 70-75% силициев диоксид (Si02)
• 12-15% алуминиев оксид (Al2O3)
• 3-4% натриев оксид (Na2O)
• 3-5% калиев оксид (K2O)
• 0,5-2% железен оксид (Fe2O3)
• 0,2-0,7% магнезиев оксид (MgO)
• 0,5-1,5% калциев оксид (CaO)
• 3-5% загуба при запалване

 

Сподели

Коментар