Амониев нитрат /селитра/ 34.4% Димитровград 50кг.

Наличност:
В наличност
Модел:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
29.00лв
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Амониев нитрат /селитра/ 34.4 Дим-д 50кг.

Опаковка: 50кг. торба

Съдържание:

34.4% Азот

Приложение

Сроковете на внасяне на амониева селитра или азотен тор в почвата варират от ранна есен до късна пролет, а начините на внасяне се определят от биологичните особености на културата.

-    при зърнено-житни култури

     С цел предотвратяване на загуби от измиване и замърсяване на почвата за предпочитане е внасянето на азотен тор да се извърши на порции. 1/3 от торовата норма се внася с последната предсеитбена обработка (самостоятелно или заедно с фосфорния и калиев тор) или присеитбено - едновременно със сеитбата, а останалите 2/3 - като ранно пролетно подхранване (февруари, март) или при първа възможност за влизане в полето. При пропуснат срок цялата азотна норма може да се даде като ранно пролетно подхранване, при първа възможност да се влезе в посевите.

 На слаби посеви, небратили през есента, азотно подхранване се извършва по-рано, а при добре развити - по-късно и по преценка с намалена доза. Препоръчително е торовите норми да се определят след направен агрохимичен анализ на почвата.

-    при зеленчуци

     Азотът е един от най важните елементи при храненето на зеленчуковите растения. Той стимулира растежа, удължава вегетационния период, забавя остаряването на листата и задържа узряването на плодовете. Той е незаменим елемент в процеса на формиране на всички части от растенията. За да се избегне забавянето на вегетативния растеж, влошаването на химичния състав на зеленчуците, както и всички негативни последици от недостига на азот е необходимо в максимална степен да се оптимизира азотното хранене. Това най-лесно се постига чрез своевременното и правилно внасяне в почвата на азот под формата на амониев нитрат. Амониевият нитрат е подходящ, както за присеитбено торене, така и за подхранване по време на вегетацията на зеленчуковите култури.

-    при трайни насаждения

     Най-добре е амониевата селитра да се внесе преди започване на сокодвижението при лозята и в началото на вегетацията при овощните култури.

 За да се избегне едностранчивото торене се препоръчва внасянето в почвата и на другите хранителни елементи в съответствие с посочените в таблицата торови норми.

ПРИМЕРНИ НОРМИ НА ТОРЕНЕ :

Култура

кг/1дка

Брой

торене

житни

20 – 40

2

Царевица

30 – 60

2

Домати

 

 

- ранни

60 – 75

2

-  средноранни

45 – 60

2

-  късни

50 – 60

2

Пипер

 

 

- ранен

45 – 60

2

-  средноранен

60 – 75

2

-  червен

 за мелене

60 – 70

2

Патладжан,

карфиол

45 – 60

2

Краставици      

 

 

- ранни

35 – 45

2

-  късни

30 – 45

2

Главесто зеле

 

 

- ранно

30 – 35

2

- средноранно

30 – 35

2

- късно

45 – 60

2

Цветно зеле

60 – 75

2

Картофи/ранни,късни

30 – 40

1

предсеитбено

Фасул,грах

15 – 30

2

Лук кромид

25 – 30

2

Праз

35 – 60

2

Чесън

20 – 30

2

Моркови

30 – 35

2

Спанак,салата,

репички

25 – 30

2

Лозя,овошки

20 – 40

1 подхранване

Дини,пъпеши,

тикви

30 – 45

3-4

Равни дози

Захарно цвекло

25 – 40

1

предсеитбено

*Броя на торенето се разпределя предсеитбено/при засаждане и за подхранване

Сподели

Коментар