Амониев нитрат /селитра/ 34.4% Димитровград 50кг.
- Наличност:
- В наличност
- Опция:
- ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
Сигурна доставка
Проверка на пратката
Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .
Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната
Топ продукти за Месеца
Амониев нитрат /селитра/ 34.4 Дим-д 50кг.
Опаковка: 50кг. торба
Съдържание:
34.4% Азот
Приложение
Сроковете на внасяне на амониева селитра или азотен тор в почвата варират от ранна есен до късна пролет, а начините на внасяне се определят от биологичните особености на културата.
- при зърнено-житни култури
С цел предотвратяване на загуби от измиване и замърсяване на почвата за предпочитане е внасянето на азотен тор да се извърши на порции. 1/3 от торовата норма се внася с последната предсеитбена обработка (самостоятелно или заедно с фосфорния и калиев тор) или присеитбено - едновременно със сеитбата, а останалите 2/3 - като ранно пролетно подхранване (февруари, март) или при първа възможност за влизане в полето. При пропуснат срок цялата азотна норма може да се даде като ранно пролетно подхранване, при първа възможност да се влезе в посевите.
На слаби посеви, небратили през есента, азотно подхранване се извършва по-рано, а при добре развити - по-късно и по преценка с намалена доза. Препоръчително е торовите норми да се определят след направен агрохимичен анализ на почвата.
- при зеленчуци
Азотът е един от най важните елементи при храненето на зеленчуковите растения. Той стимулира растежа, удължава вегетационния период, забавя остаряването на листата и задържа узряването на плодовете. Той е незаменим елемент в процеса на формиране на всички части от растенията. За да се избегне забавянето на вегетативния растеж, влошаването на химичния състав на зеленчуците, както и всички негативни последици от недостига на азот е необходимо в максимална степен да се оптимизира азотното хранене. Това най-лесно се постига чрез своевременното и правилно внасяне в почвата на азот под формата на амониев нитрат. Амониевият нитрат е подходящ, както за присеитбено торене, така и за подхранване по време на вегетацията на зеленчуковите култури.
- при трайни насаждения
Най-добре е амониевата селитра да се внесе преди започване на сокодвижението при лозята и в началото на вегетацията при овощните култури.
За да се избегне едностранчивото торене се препоръчва внасянето в почвата и на другите хранителни елементи в съответствие с посочените в таблицата торови норми.
ПРИМЕРНИ НОРМИ НА ТОРЕНЕ :
Култура |
кг/1дка |
Брой |
житни |
20 – 40 |
2 |
Царевица |
30 – 60 |
2 |
Домати |
|
|
- ранни |
60 – 75 |
2 |
- средноранни |
45 – 60 |
2 |
- късни |
50 – 60 |
2 |
Пипер |
|
|
- ранен |
45 – 60 |
2 |
- средноранен |
60 – 75 |
2 |
- червен за мелене |
60 – 70 |
2 |
Патладжан, карфиол |
45 – 60 |
2 |
Краставици |
|
|
- ранни |
35 – 45 |
2 |
- късни |
30 – 45 |
2 |
Главесто зеле |
|
|
- ранно |
30 – 35 |
2 |
- средноранно |
30 – 35 |
2 |
- късно |
45 – 60 |
2 |
Цветно зеле |
60 – 75 |
2 |
Картофи/ранни,късни |
30 – 40 |
1 предсеитбено |
Фасул,грах |
15 – 30 |
2 |
Лук кромид |
25 – 30 |
2 |
Праз |
35 – 60 |
2 |
Чесън |
20 – 30 |
2 |
Моркови |
30 – 35 |
2 |
Спанак,салата, репички |
25 – 30 |
2 |
Лозя,овошки |
20 – 40 |
1 подхранване |
Дини,пъпеши, тикви |
30 – 45 |
3-4 Равни дози |
Захарно цвекло |
25 – 40 |
1 предсеитбено |
*Броя на торенето се разпределя предсеитбено/при засаждане и за подхранване |