Амониев сулфат гранулат 24% Азот+ 24%Сяра 50кг.

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
95.00лв - 1,820.00лв
Всички цени са с ДДС
5/5

(1 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 50кг.

Aмониев сулфат се прилага предимно там, където има нужда от азот и сяра, за да се отговори на хранителните нужди на растенията. Тъй като амониевият сулфат съдържа само 21% азот, други източници на торове са по-концентрирани и икономични за обработка и транспортиране, което често ги прави по-добър избор за полета с азотен дефицит. Въпреки това, той осигурява отличен източник на сяра, който поддържа или задвижва множество основни функции на растенията, включително синтез на протеини.

Тъй като фракцията на азота присъства в амониевата форма на амониев сулфат, фермерите от ориза често я прилагат на наводнени почви, тъй като нитратните торове са лош избор поради загуби от денитрификация.

Предимства:

След добавяне към почвата, амониевият сулфат бързо се разтваря в своите амониеви и сулфатни компоненти. Ако остане на повърхността на почвата, амонякът може да бъде податлив на газообразни загуби в алкални условия. В такива ситуации агрономите съветват възможно най-скоро да закопаете материала в почвата. Други варианти включват приложение на амониев сулфат преди напояване или прогнозирано валежи.

Повечето растения могат да използват както амониеви, така и нитратни форми на азот за растеж. В топлите почви микробите бързо ще започнат да преобразуват амониевия азот в нитрат в процеса на нитрификация. По време на тази микробна реакция, киселинност  се освобождава, което в крайна сметка намалява рН на почвата след многократна употреба. Амониевият сулфат има подкисляващ ефект върху почвата поради процеса на нитрификация, а не от наличието на сулфат, който има незначителен ефект върху рН. Киселинният потенциал на амониевия сулфат е по-голям от същото приложение на азот от амониев нитрат, например, тъй като всички азоти в амониевия сулфат се превръщат в нитрати, в сравнение с само половината от азота от амониев нитрат, който се превръща в нитрат.

Сподели

Коментар