Почвен подобрител и обеззаразител /Формалин/ 5л.

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА 5л., 10л., 1000л. / ЗА ЦЕНА НАД 100л. ПО ЗАПИТВАНЕ !
16.00лв - 1,901.00лв
Всички цени са с ДДС
5/5

(59 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Формалин 5л.

Опаковка: 5л туба

Предназначение: За обеззаразяване на оранжерии, складове, почви и други.

За обеззаразяване на почвата :

Внася се в почвата под формата на воден разтвор в съотношение формалин към вода 1:25 или 1:50 до 10 л/кв.м. ,след което с епокрива с полиетилен за 48 до 168 часа. Преди прилагането на препарата почвата трябва да бъде добре овлажнена, третира се с препарата и се оставя да почине 25 дни, като през този период тя трябва да се прекопае няколко пъти. Преди да се извърши обеззаразяването на оранжерията, е необходимо тя да бъде подготвена чрез следните мероприятия:
- събиране и изнасяне на растителните остатъци
- почистване и измиване на стъклата и конструкцията 
- подготовка на почвата и навлажняване
 
 Той действа основно към сечението и бактериозите по растенията.

Много причинители на болести по растенията се предават чрез почвата. Там те презимуват или преминават определен етап от развитието си.

Друга група патогени се развиват изцяло в почва, където паразитират по корените на растенията или новозасетите семена. Има трети вид почвени патогени, чиято вреда се появява в зависимост от развитието на определен гостоприемник. При липса на такъв те могат да образуват устойчиви спори и да се запазят в почвата много години.

Голяма част от зеленчуковите семена се отглеждат чрез разсад. Семената се засяват директно в приготвена торовопочвена смес. Тя може да е носител на силна зараза от болести и неприятели. Затова е необходимо да се налага обеззаразяване на почвата.

С него се цели унищожаване на:

  • патогенните, причичинители на сечението;
  • на видовете кореново гниене;
  • на нематодите;
  • на почвените неприятели;
  • на семената на плевелите и др.
Малките оранжерии се обеззаразяват, като се пръскат с Формалин 1% разтвор и се затварят за 1-2 денонощия. Големите оранжерии се обеззаразяват с Формалин, чрез изпаряване (към 1 л. Формалин се прибавя 100 гр. Калиев перманганат). Оранжерията се затваря за 1-2 денонощия. Работи се с противогаз.

Сподели

Коментар