Фосфоритно брашно /гранулирано/ 19.5%Фосфор+24%CaO подходящо за био земеделие и кисели почви  50кг

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
90.00лв - 1,600.00лв
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Състав:

Фосфор (P2O5) – 19.5%

Калций (P2O5) – 24%

Влага – 1.1%

Гранулометрия:

    от 0,5 до 5мм – 91%

    под 0,5мм – 3.5%

    над 5мм – 5.5%

Описание:

 Природни калциеви  фосфати - естествено гранулирани.

   

Уникален  гранулиран фосфоритен тор, който представлява ново поколение  торове. В една гранула се съдържа екологически чисто фосфоритно брашно, природни зеолити и други природни минерали.

Гранулирането се прави чрез механично пресоване без   използването на химични вещества. 

Съдържа фосфор, калций и микроелементи (SI, Mn, Br, Cu, Zn, Mg, и т.н.). Това го прави особено подходящ източник на фосфор в екологосъобразното земеделие. Фосфорът  във фосфоритния тор се намира под формата на високоосновни калциеви фосфати,които са със слаба разтворимост във вода,което го прави бавно действащ тор /с пролонгиращ ефект/ особено подходящ при почви с кисела реакция.

Внасянето на природни калциеви фосфати оказва постепенен мелиориращ ефект и повишава плодородието на  киселите почви. 

Генетично кисели почви- сиви горски, светлосивите горски (псевдоподзолисти), канелени горски и планинско-ливадните.

Освен при естествени условия, вкисляване на почвите се наблюдава и под въздействието на неправилни земеделски практики като  небалансираното с фосфор и калий и едностранчивото азотно торене

Сравнително по-бавното действие на фосфоритния тор дава възможност внасянето му да става еднократно  за няколко години. С цел по-бързо въстановяване на киселата реакция /алкализиране/  е необходимо да се внася в по-високи норми, изчислени съобразно културата, почвения тип и pH на почвата. Препоръчват се норми от 100 до 200 кг. на декар,  осигурявайки  фосфора за 5-7 години , като по този начин се спестяват средства от ежегодното му внасяне или  едникратно 20-30  кг/дка.


 

С внасянето на калций в киселите почви се намалява повишената концентрация на тежки метали, а с това и тяхната токсичност. В същото време се подобряват условията на хранене с азот, фосфор, магнезий и други важни микроелементи. 

Важно е да отбележим, че продуктът е минал всички изпитвания за вредност, включително и за радиологична безопасност. У нас е разрешен за употреба  като фосфорен тор, без вредни странични действия. Естественият произход на продукта дава основание за насочването му към подобряване на хранителния режим на почвите и в биологичното производство.

 

    Основни характеристики:

 Отстранява се неблагоприятното въздействие върху почвата на минерални съставки като нитрати, нитрити, тежки метали и се подобрява водоустойчивостта и газопропускливостта и;

 Този тор е много ефективен за сухи периоди поради способността да абсорбира вода и бавно да я отдава, защото при есенно-пролетно зареждане в почвата по време на дъждовете и размразяването на снега, гранулите натрупват влага в обвързана форма и постепенно я дават на растенията през сухия период.

 Развива устойчивост към болести и неприятели.

 Намалява измиването на полезни вещества от почвата.

Използването на естествено гранулирани калциеви фосфати обезпечава залога за богата и екологична реколта!

Сподели

Коментар