Калиев хлорид 5кг

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
13.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 5кг. торба

Описание:

Калиевите (К) торове обикновено се използват за преодоляване на растителните недостатъци. Когато се изисква необходимото количество от културите, земеделските стопани трябва да допълнят това основно растително хранително вещество. Поташът е общ термин, който се използва за описание на разнообразни селскостопански торове, съдържащи Калий. Калиевият хлорид (KCl), най-често използваният източник, също често се нарича мюрат на поташ, или MOP (мюратът е старото наименование на всяка хлоридосъдържаща сол).

Употреба:

Калиевият хлорид е най-широко използваният тор К поради неговата сравнително ниска цена и поради това, че съдържа повече Калий от повечето други източници: от 50 до 52 процента К (60 до 63 процента К2О) и 45 до 47 процента Хлор.

Повече от 90% от глобалното производство на поташ отива в храненето на растенията. Земеделските производители разхвърлят Калиев хлорид  върху почвената повърхност преди оран и засаждане. Може да се прилага и в концентрирана лента близо до семената. Тъй като разтварящият тор ще увеличи концентрацията на разтворима сол, лентата Калиев хлорид се поставя на страната на семената, за да се избегне увреждането на покълващото растение. Калиевият хлорид бързо се разтваря в почвата. 

Съдържание:

Калиев хлорид (KCl) – 60.00%

Сподели

Коментар