КАРБАМИД ЛАТ /УРЕЯ/ LAT прилинг 50кг. ПРЕОПАКОВАН !

Наличност:
В наличност
Опция:
ОЧАКВАН СЛЕД 20.06.2021г. ! ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
115.00лв - 2,200.00лв
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

КАРБАМИД ЛАТ /УРЕЯ/ L.A.T прилинг 50кг.

Карбамидът е вид азотен тор, който се различава с високото си съдържание на активно вещество - 46%N. Азотът е основен градивен елемент на земеделските култури, необходим за нормалния растежа и възпроизводство на растенията. Ако желаете да се радвате на оптимално развитие, високи добиви и качествена продукция, то продуктът, Карбамид ЛАТ /УРЕЯ/ прилинг 50кг, е точно за вас.

От химична гледна точка, карбамидът е близък по формула и състав до уреята. Това, от своя страна, води до редица ползи за нормалното подхранване, растежа и навременното зреене на земеделските култури.

Основното предимство на карбамида, спрямо другите азотни торове, се изразява в начина му на разграждане и усвояване. След като попадне в почвата, карбамидът започва да абсорбира влага, което води до неговото постепенно разтваряне. Следва процесът на нитрификация, при който се образуват нитратни аниони (NO3-), които са силно хранителни и лесни за усвояване от корените на растенията.

Останалата част от карбамида служи за подхранване на почвените микроорганизми. Скоро след това, следва процес на амонификация, който е последван отново от цикъл на нитрификация. Всичко това води до здрава продукция и максимални добиви.

Карбамидът се препоръчва за третирането на всички видове земеделски култури и всички типове почви.

Основните предимства на този продукт са високата концентрация на азот (46%N), което води до по-ниски разходни норми, за единица площ. По-слабото хигроскопично действие, в сравнение с другите азотни торове, води до равномерното му разпределяне и усвояване. Карбамидът е подходящ както за предсеитбено, така и за основно торене.

Този вид азотен тор е идеален за торене на всякакви зърнени култури, като пшеница, ечемик, царевица, овощни дръвчета, зеленчукови култури, както и за подхранването на слънчоглед, захарно цвекло и тютюн.

Примерните норми на карбамида са от порядъка на 15 - 60 кг/дка. За най-добри резултати, съветваме Ви да го заравяте в почвата при внасяне, особено ако температурата на околната среда надвишава 10 градуса по Целзий.

Сподели

Коментар