Калиев нитрат Фертинагро / Fertinagro 13.5-0-46 Чили 25kг - наследника на Krista-K-Yara 25кг.

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
93.00лв - 3,520.00лв
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25кг. полиетиленова торба

Представяне :

FERTINAGRO е световен доставчик на гранулирани, водоразтворими и листни торове. Новата им предобивка а именно плантацията на калиев нитрат на YARA в Чили, предоставя  по-добра цена на продукта от калиевия нитрат на Krista-K при същото качество . Напълно водоразтворим  кристален калиево-нитратен тор 13-0-46 . Калиевият нитрат е насипна, фина кристална пудра, която бързо се разтваря във вода и може да бъде използвана във всички системи за торене, като например тази за капково напояване, тороразпръскващи системи, пръскачки, напоителни системи и др.

- подходяща за внасяне при зреене на плода

- висок добив и плододаване

Производител: FERTINAGRO – Чили

Гарантирани показатели:

азотно съдържание:        мин. 13.00 %

фодфор (P2O) :               мин.  0.00%

калий ( K2O)                 : мин. 46.00 %

разтворимост > 99,80 %

Дозировка :

8-10 кг/дка в капково за всички видове култури

Информация

Калиевият нитрат е бял, насипен тор, силно разтворим във вода. Той съдържа в себе си два основни хранителни елемента – калий и азот в нитратна форма. Не съдържа хлорид и може да се прилага както чрез напоителни системи и в пръскачки за листно хранене, така и чрез машини за торене.

Калиевият нитрат е предпочитан от градинарите, защото осигурява бърз достъп до азот, тъй като не е необходимо микроорганизмите в почвата да трансформират нитратната му форма. Съотношението на калия към азота е едно към три, което е относително високо.

Торенето с калиев нитрат се осъществява по време на вегетационния сезон или като добавка към основния тор. Понякога силно разреден разтвор на калиев нитрат се пръска върху листата, за да стимулира физиологичните процеси при бавноразвиващи се и дребни растения.

Калиев нитрат се прилага и когато кореновата система спре да се развива, за сметка на плодовете. Именно тогава нуждата от калий е най-силна. Използвайте за оранжерийни растения и хидрипоника.

Сподели

Коментар