Магнезиев нитрат AGRIL / Агрил 11-0-0+16%MgO 25кг.

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
63.00лв - 2,340.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25 кг полипропиленов чувал

Представяне: Разтворим минерален тор в кристална форма за капково.

Информация

Листата са най-бързият и лесен начин да се определи здравето на едно растение, включително недостига на важни хранителни елементи като магнезий. Магнезиевият недостиг се проявява по различен начин, в зависимост от вида на културите – граховите листа и тези на цитрусовите плодове и гроздето избледняват отвътре-навън; пиперът пожълтява изцяло, докато при ябълката петната са като изгорели и са във вътрешността на листата.

Причините за магнезиев недостиг могат да са силни валежи, песъчливи почви, ниска киселинност, студена и влажна среда. Решението е магнезиев нитрат – той се състои органични вещества, усвоими от растенията; не съдържат хлорид, натрий или други вредни елементи; прилага се както на в смес/на ръка, така и чрез листно пръскане.

Магнезиевият нитрат има по-голяма хранителна стойност и се абсорбира по-лесно, благодарение на азота и неговите аниони. Продуктът се отличава с висока ефективност при лечението на магнезиев недостиг, което позволява пестеливо и разумно ползване. Два литра тор се разреждат в литър вода със стайна температура.
Произход: Agril, Полша

Гарантирани показатели:

  • Азот (N) : 11,0%
  • Магнезий (MgO) : 16,0%
  • Разтворим във водата магнезий : 10,0%
  • Без хлор

Mагнезият е елемент от изключителна важност за овощните култури и при недостиг дърветата намаляват продуктивността си и боледуват. Внасяне на магнезиеви торове обикновено се налага, когато почвите са леки, с ниско съдържание на магнезий или с кисела реакция. Прилагането на високи норми калиеви торове на почви, недостатъчно запасени с магнезий, а така също и проливните валежи също са от възможните причини за възникване на магнезиев недостиг. Симптомите се появяват през летните месеци По листата на овошките, страдащи от магнезиев дефицит, се появяват хлоротични петна, които са разположени симетрично спрямо главния нерв. Скоро след появата им петната некротират (обикновено до два дена). Тези признаци се проявяват първоначално по старите листа, които окапват преждевременно. Плодовете са с по-малки размери и влошено качество. Нарушава се и снабдяването с вода на овощните растения. За най-чувствителна на магнезиев недостиг се смята ябълката, но от него страдат и останалите овощни видове. Внасянето на магнезиеви торове в почвата е с по-бавен ефект. Поради тази причина те трябва да се използва предварително, преди да са се появили признаците на дефицит.  Листното подхранване с магнезий е по-ефикасно от почвеното внасяне. Много по-ефикасно от почвеното приложение на магнезиеви торове е листното торене. Обикновено се правят няколко пръскания през вегетацията след образуване на листната маса. Използват се солите магнезиев сулфат  (с 16 процента магнезий) и магнезиев нитрат (с 15 процента магнезий) с концентрация не по-висока от 2 на сто, поради риска от появата на пригори по листата. За листно подхранване може да се използват и листни торове, съдържащи магнезий за почвено и листно подхранване при разход 60-200 мл/дка.

Сподели

Коментар