Магнезиев сулфат ICL 16%MgO+13%S Израел 25кг

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
57.00лв - 1,860.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

 Опаковка: 25 кг. полиетиленова торба

Произход: ICLИзраел

Гарантирано съдържание:

Магнезий (МgО) - 16 %

Сяра (S) - 13 %

 Основни предимства или ползи от магнезиевия сулфат :

  • Пълна разтворимост във вода.
  • Смесим с повечето торове, с изключение на базираните на калций торове и пестициди.
  • Не съдържа хлор, натрий и тежки метали.

 Употреба или как се употребява магнезиев сулфат :

За традиционно почвено то­рене в оранжерийното произ­водство и за фертигация. За ле­чение на растенията при визу­ални симтоми на недостиг и при виcoko съдържание на калий в почвата и растенията.

Представяне:

На пазара магнезиевият сулфат е известен още под названието „английска сол“. Тази форма на магнезия е полезна в случаи на магнезиев дефицит (пожълтяване и изгаряне на листата), а също и при пресаждане на разсад или при борба с различни вредители. За коригиране на магнезиевия дефицит е нужна една чаша магнезиев сулфат, достатъчна за 100 кв.м площ. При разсаждане разтворете магнезиевия сулфат в дестилирана вода или сипете една чаена лъжичка на дъното при корените, за да ускорите растежа и да увеличите размера на цветовете и плодовете. Срещу вредители, като например охлюви, е необходим разтвор от 1 ч. л. тор в литър вода.

Превантивното торене с магнезиев сулфат може да се извърши като листно пръскане – 8 гр. на литър вода. Можете да го смесите и с други торове, стига да не съдържат калций или пестициди. Продуктът е напълно разтворим във вода, което го прави подходящ за системи за капково напояване. Не съдържа хлор, натрий или тежки метали.

Като централен атом на хлорофилната молекула, магнезият е от фундаментално значение за процеса на фотосинтеза и за живота на земята. На основата на своите хидратиращи свойства във взаимодействие с други катиони, магнезият влияе върху набъбването на клетъчната плазма и водния баланс на растенията. Успоредно с участието му във фотосинтезата, магнезият е активиращ йон на многобройни ензимни реакции. Почти всички процеси на пренасяне и трансформация на енергия, свързани реакциите на фосфорилиране, изискват присъствието на магнезий. Обмяната на мазнезия и фосфора са свързани. При недостиг на магнезий в растенията се установява и по-ниско съдържание на фосфор. С подобряване на снабдяването с магнезий се засилва и усвояването на фосфора. Бобовите култури имат двойно пo-голяма потребност от магнезий в сравнение с житните, а маслодайните растения са с още по-високи изисквания към този елемент.

Дозировка:

4-5 кг/дка  в капково и почвено приложение .Разтвор от 400-500гр.в 100л. вода

Сподели

Коментар