ГЕЛ GROW PLANT / ГРОУ ПЛАНТ BLACK ENERGY 0-45-55+2MgO+водорасли+аминокиселини 20кг.
- Наличност:
- В наличност
- Опция:
- ЦЕНА НА БРОЙ
Сигурна доставка
Проверка на пратката
Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .
Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната
Топ продукти за Месеца
Опаковка: 20кг. кутия
Представяне:
Grow Plant Gel BLACK ENERGY 18-60-18+1.2MgO+водорасли+аминокиселини е най-високо концентрирания тор на пазара. Съдържа в себе си микро, макраелементи, аминокиселини и екстракт от водорасли. Продукта е сертифициран в акредитирани лаборатории за наличието на използваните продукти и регистриран в БАБХ. Гелът представлява една по-добра версия на вече познатия на пазара гел Grow Plant Gel BLACK ENERGY 18-60-18+1.2MgO+водорасли+аминокиселини
Приложение: Състави с по-високо съдържание на калий, подходящ по време на развитието на плодовете и зреенето
Норма на торене: От 2-3кг. в капково и хидропоника и 200-250 мг/дка за листно приложение.
Начин на разтваряне на продукта: Предварително 1кг концентриран продукт на 10л. вода. /за по-добро разтваряне поради голямата плътност и концентрация/
Съдържание:
Азот (N) – 0%
Фосфор (P2O5) – 45.00%
Калий (K2O) – 55.00%
Магнезий (MgO) – 2.00%
Желязо (Fe) – 0.06%
Мaнган (Mn) – 0.05%
Цинк (Zn) – 0.035%
Мед (Cu) – 0.065%
Бор (B) – 0.04%
Молибден (Mo) – 0.002%
Норми на торене:
Прилагайте стартовия тор както чрез напоителни системи, така и чрез листно пръскане. Капковото напояване и хидропониката изискват 2-3 литра на декар, докато листното хранене – 200-350 мл. на декар.
ГЕЛ GROW PLANT / ГРОУ ПЛАНТ BLACK ENERGY 0-45-55+2MgO+водорасли+аминокиселини 20кг.
Серията гел торове Black Energy предлагат най-доброто за едно растение, а специфично този продукт е идеален за стартов тор, благодарение на завишеното си съдържание на фосфор. Всички живи организми се нуждаят от фосфор. Те го използват при фотосинтеза, съхранение и пренос на енергия, дишане и други функции. Без достатъчно фосфор, растенията не са способни нито да започнат, нито да завършат който и да е от тези процеси.
За да бъдат културите силни и издръжливи на капризите на природата, на тях им е необходим, а колкото повече израстват, толкова повече се нуждаят от него. Фосфорът помага за развитието на кореновата система – по този начин културите имат достъп до по-голямо количество хранителни вещества в почвата. Фосфорът е необходим и на по-късен етап – той е отговорен за появата на първите плодове в точното време.
Един от най-благоприятните начини за усвояването на гел тор, наситен с фосфор, е чрез хидропоника или листно хранене. Започнете торенето първата седмица след засаждането. Продуктът съдържа още екстракт от водорасли, желязо, манган, цинк, молибден, бор и мед.
Когато се готвите да садите на големи площи, то със сигурност Ви е нужен подходящ стартов тор с високо съдържание на фосфор. Всички живи организми се нуждаят от него. Растенията го използват за фотосинтеза, съхранение и пренос на енергия, дишане и редица други биохимични процеси. Фосфорът е жизненоважен компонент от ДНК, който съдържа генетичните данни, както и на РНК, който чете генетичния код. Наличието на фосфор стимулира развитието на кореновата система, узряването на културите в точното време и увеличава устойчивостта им срещу болести.
Високото съдържание на фосфор не бива да Ви притеснява. Фосфорът има тенденцията да се разгражда бавно в почвата. Това отнема от три до шест месеца, като в гел форма този период е по-кратък. Когато дойде време за растенията да се опрашат и да се появят първите им цветове, фосфорът вече ще е усвоим за тях и те ще се възползват от него максимално.
Наравно с микроелементите, гел торът изобилства от аминокиселини и екстракт от водорасли. Аминокиселините отговарят за отделни етапи от клетъчното развитие, делене, обмяната на енергия, метаболизма – самият живот на растенията. Водораслите, от друга страна, са най-лесно усвоимият компонент на стартовия тор. Те са естествен източник на минерали и витамини, не оставят отлагания в почвата, грижат се за микроорганизмите и подхранват допълнително растенията, придавайки на вкуса им дълбочина и наситеност.