Калциев нитрат Fertiberia / Фертиберия 15.5-0-27 25кг

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
66.00лв - 2,400.00лв
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка : 25кг. полиетиленова торба

Произход: Португалия


Калциев нитрат Fertiberia е от гамата  водоразтворими торове , които са високо ефективни източници на разположение на калций и азот за растенията във всички условия за растеж. Калцият подобрява качеството и удължава срока на годност на добивите.  Калцият трябва да бъде доставен през целия сезон в непрекъснатия растеж за да се запазят адекватни нива в растителните тъкани и да се гарантира правилното развитие.Fertiberia калций лесно се абсорбира от растението и подобрява ефективността на поглъщане на калций.

Гарантирани показатели:

азотно съдържание:        мин. 15,5 %

калций ( CaO):                мин. 27,00 %

разтворимост > 99,80 %

Дозировка :

8-10 кг/дка в капково за всички видове култури

Информация : 

Калциевият нитрат е единственият водоразтворим източник на калций, достъпен на растенията. Калциевият нитрат служи както за подобряване качеството на продукцията и поддържането на хлорофила в листата, така и за борба с болестите. Обичайно се прилага под формата на разтвор за по-бързо усвояване през корените или устиците на листата.

Амониевият нитрат е предпочитаната форма за торене с азот, но тъй като той пречи на усвояването на калция, е изработена друга формула, която помага за образуването на нови клетки и неутрализира токсините в културите. Азотният компонент е отговорен за производството на протеини и за цялостния растеж на културите.

Доматите, ябълките и чушките имат най-голяма нужда от калциев нитрат. Времето за приложение е в началото на вегетационния период, но може да се ползва и като превантивна мярка срещу гниене на цветовете. Ако торите към края на вегетационния цикъл, ще подобрите качеството и дълготрайността на добива. За декър земя са достатъчни 8-10 кг калциев нитрат.

Сподели

Коментар