Монокалиев фосфат MKP HAIFA / ХАЙФА 0-52-34 25кг

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
200.00лв - 7,800.00лв
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Монокалиев фосфат MKP HAIFA / ХАЙФА 0-52-34 25кг

Опаковка: 25кг

Съдържание:

Дифосфорен пентаоксид P2O5      52,0%

Фосфор P                                        43,1%

Дикалиев оксид K2O                      34,0%

Калий K                                           18,0%

Плътност                                         1,2 kг/л

 

Представяне:

Haifa MKP  е напълно водоразтворим монокалиев фосфатен тор, високоефективен източник на фосфор и калий за растенията

Като тор без азот, Haifa MKP  е предпочитаният източник на фосфор и калий, когато азотното торене трябва да бъде ограничено. Например в началото на вегетационния период, когато фосфорът и калият са необходими с високи темпове за изграждането на кореновата система. Прилагането на Haifa MKP  в продуктивните етапи на богатите на захар плодови култури помага за увеличаване на съдържанието на захар и за подобряване на качеството на тях.

Haifa MKP може да се прилага в комбинация с други торове за задоволяване на хранителните нужди на културите през целия цикъл на растеж. Високата му чистота и водоразтворимост правят Haifa MKP  идеален тор за торене капково и за  листно приложение .

Освен това Haifa MKP  е подходящ за приготвяне на смеси за торове и производство на течни торове.

Предимствата на Haifa MKP 

 • Напълно водоразтворим
 • Състои се от 100% растителни хранителни вещества
 • Без хлорид, натрий и други вредни елементи за растенията
 • Безопасен за растенията и хората: има умерено ниско рН и нисък индекс на сол
 • Подходящ за Nutrigation , листно приложение и производство на торови смеси и хранителни разтвори
 • Хранене:
  Препоръчва се да се използва Haifa MKP  като източник на фосфор и калий, където нивата на азот трябва да се поддържат ниски. Поради своите уникални характеристики, Haifa MKP  може да се прилага чрез всяка напоителна система и върху всяка растежна среда. За разлика от фосфорната киселина, Haifa MKP ™ е умерено кисела. Следователно, той не е корозивен за помпи за тор или за напоително оборудване.


  Съвместимост:
  Haifa MKP  е съвместима с повечето водоразтворими торове, с изключение на торове, съдържащи калций (Ca ++) или магнезий (Mg ++). За да приложите Haifa MKP  в комбинация с калциеви или магнезиеви торове, използвайте два резервоара за торовеАко системата включва само един резервоар, прилагайте торовете по различно време.


  Количествено подхранване:
  Всеки килограм Haifa MKP  в резервоара осигурява 520 грама P2O5 (230 g P) и 340 грама K2O (280 g K).

   

  Пропорционално подхранване:
  Концентрацията на фосфор и калий във водата за напояване зависи от количеството Haifa MKP  в резервоарната смес и от съотношението на инжектиране. Използвайте следната таблица, за да изчислите количеството Haifa MKP  и коефициента на инжектиране, необходим за достигане на целевата концентрация във водата за напояване.

  Листно хранене:

  Листното приложение на Haifa MKP  е незадължителна добавка към торенето на почвата на етапи на растеж, когато се изискват високи нива на фосфор и калий. Приложението в началото на сезона с Haifa MKP  насърчава изграждането на здрава коренова система.


  Haifa MKP  е ефикасен супресор на брашнестата мана при чувствителни култури (широколистни, лозя, манго, краставици, пъпеши, рози и други). Приложението на 1% Haifa MKP ™, смесено със системни фунгициди, подобрява ефективността на фунгицидите и позволява използването му при по-ниски норми на приложение.


  Haifa MKP  е съвместим с най-често използваните пестициди и торовеНе бива обаче да се смесва с торове с калций или магнезий. Желязото, манганът, цинкът и медът трябва да бъдат под формата на хелати.


  Полеви култури и зеленчуци:  При младите листа концентрацията на пръскане 1,0% Haifa MKP  се препоръчва при повечето култури. В зрели листа и по-толерантни култури може да се приложи концентрация от 2,0%.

Mono potassium phosphate MKP HAIFA 25kg. – Представяне на продукта

Монокалиевият фосфат Haifa MKP е напълно разтворим, висококонцентриран тор на фосфорно-калиева основа. Произведен е по най-високите стандарти на качество и не съдържа тежки метали, натрий, хлор или други примеси. Продуктът Mono potassium phosphate MKP HAIFA 25kg е напълно хомогенен, не се сбива и се разтваря изключително лесно. Може да бъде използван както за полско, така и за оранжерийно торене.

Този вид тор е подходящ за фергитация, както и за безпочвено отглеждане на растенията (хидропоника). Препоръчва се когато земеделските култури имат най-голяма нужда от калий и фосфор. Може да бъде използван в комбинация и с торове на азотна основа, като карбамид или амониев нитрат. Пълната водна разтворимост, на монокалиевия фосфат Haifa MKP, го прави идеален и за листно приложение. Това, от своя страна, води до подтискане на болестите, засягащи листната система на растенията, като маната, листните петна или бронзовостта.

Mono potassium phosphate MKP HAIFA е съвместим с повечето торове на водоразтворима основа. Изключение тук правят торовете, съдържащи магнезий и калций, чието използване с монокалиев фосфат е противопоказно. Идеален е за подпомагане на растежа и развитието на корените, формирането на плодни пъпки, по-доброто оцветяване и узряване на плодовете, както и за натрупването на повече фруктоза и глюкоза. Употребата на този вид тор ще Ви гарантира оптимално развитие, качествена продукция и максимален добив.

Монокалиевият фосфат Haifa MKP е произведен по високотехнолгична методика, а самата компания Haifa Group се е превърнала в златен стандарт за земеделската индустрия. Торът е с леко киселинно pH, което предпазва водните помпи и поливните системи от корозия.

В зависимост от почвата и нуждите на растенията, примерната норма на торене е от порядъка на 5 - 30 кг/дка. Идеален за подхранване на всички видове зеленчукови култури, овощни дръвчета, житни култури, маслодайни растения и лозя. Използва се най-вече когато нуждата от калий и фосфор е голяма, а изискванията към азота - малки.

Сподели

Коментар