Моноамониев фосфат MAP HAIFA / ХАЙФА 12-61-0 25кг

Наличност:
Изчерпан
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
165.00лв - 6,400.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25кг

Съдържание:

Азот N                                            12,0%

Амониев азот N-NH4                         12,0%

Дифосфорен пентаоксид P2O5     61,0%

Фосфор P                                        27,0%

Плътност                                        1,1 g/cm3

 

Представяне:

Haifa MAP  е напълно водоразтворим тор за подхранване  и за подхранване на всички култури

Като високоефективен източник на фосфор и азот за растенията, Haifa MAP  се препоръчва за употреба в началото на сезона на растеж, когато наличието на фосфор е от решаващо значение за изграждането на кореновата система. Haifa MAP ™ може да се смесва в резервоара с други торове, за да отговори на хранителните нужди на културите през целия цикъл на растеж *.

Haifa MAP  е подходящ за приготвяне на торови смеси и за производство на течни торове.

* Забележка: Haifa MAP ™ не трябва да се смесва с калциеви или магнезиеви торове.

 

Предимствата на Haifa MAP:

  • Напълно водоразтворим

  • Състои се от 100% растителни хранителни вещества

  • Висококонцентриран източник на фосфор за растенията (61% P 2 O 5  /27% P)

  • Без хлорид, натрий и други вредни елементи за растенията

  • Умерено нисък pH (по-безопасен и по-малко корозивен в сравнение с карбамид фосфат)

  • Подходящ за  листно приложение  и производство на торови смеси и хранителни разтвори

 

Двойна полза:  Haifa MAP  е не само ефективен източник на фосфор, но също така улеснява усвояването на растенията от естествено присъстващия в почвата фосфор. Това се дължи на амония (NH4 + ) в Haifa MAP , който понижава pH в кореновата зона и по този начин повишава наличието на фосфор.

Подхранване :
Поради своите уникални характеристики, Haifa MAP  може да се прилага чрез всяка напоителна система и върху всяка растителна среда. За разлика от фосфорната киселина, Haifa MAP  е умерено кисел. По този начин, той не образува корозия върху помпи за тор или напоително оборудване.

Съвместимост:
Haifa MAP  е съвместим с повечето водоразтворими торове, с изключение на торове, съдържащи калций (Ca ++) или магнезий (Mg ++).
За да приложите Haifa MAP  в комбинация с калциеви или магнезиеви торове, използвайте два резервоара за торовеАко системата включва само един резервоар, прилагайте тези торове по различно време.


Количествено подхранване:
Всеки килограм Haifa MAP ™ в резервоара осигурява 610 грама фосфорен оксид (P2O5) и 120 грама амониев азот (N-NH4).


Пример: от първоначалното установяване до цъфтежа, отглежданите в открито поле домати изискват фосфор със скорост 1,5 кг P2O5 на хектар на ден. За да осигурите това, прилагайте Haifa MAP  в размер на 2,5 кг на хектар на ден. Това ще доставя и 0,3 кг азот на хектар на ден. За да изпълните изискванията за азот и калий, приложете амониев нитрат и Multi-K ™ (калиев нитрат).


Пропорционално подхранване:
Концентрацията на фосфор във водата за напояване зависи от количеството Haifa MAP  в резервоарната смес и от съотношението на инжектиране. Използвайте следната таблица, за да изчислите количеството Haifa MAP  и коефициента на инжектиране, необходим за достигане на дадена концентрация във водата за напояване.

 

Листно хранене:

Листният спрей с Haifa MAP  е ефективен при снабдяването с фосфор винаги, когато се изисква бърза реакция на растения с дефицит. Той трябва да се разглежда като допълнителен метод за фосфор, прилаган в почвата. Концентрацията на разтворите на Haifa MAP  може да се увеличи според възрастта на листата.


В младите листа концентрация на спрей от 0,5% Haifa MAP  се препоръчва при повечето култури. При зрели листа и по-толерантни култури може да се приложи по-висока концентрация (1,0% или повече).


Haifa MAP  е съвместим с най-често използваните пестициди и торовеНе бива обаче да се смесва с торове с калций или магнезий. Препоръчително е да потвърдите съвместимостта на предвидената от вас смес за спрей, като подготвите проба от спрей-материалите в препоръчителните им концентрации, за да изключите възможността за вредно напречна реакция. Тази смес трябва да се напръска на малка площ преди търговско третиране, за да се прецени дали има неблагоприятен ефект.

 

Сподели

Коментар