NPK / НПК AQUA DROP-Uralchem 13-40-13 25кг. - водоразтворим комплексен-комбиниран тор за зеленчуци и овошки

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25кг.

Произход: URALCHEM, Русия

Описание: 

Продуктовата гама  AQUA DROP на завода URALCHEM е предназначена предимно за фертигация на овощни и зеленчукови насаждения на открито. Поради бюджетния си клас и липсата на микроелементи, тази гама прдедлага най-ниската цена в класа си като не отстъпва значително по качество на премиум гамата SOLAR. Поради балансираното си съдържание на азот, фосфор и калий водоразтворимото НПК на AQUA DROP осигурява и балансирано, пълноценно, минерално хранене, през целия период на вегитацията. 

Предимства:

- 100% водоразтворим 

- без тежки метали

- безопасен за капковите системи

- най-икономично ефективен

- висока концентрация на хранителни елементи

- ефективе във всеки стадий на растежа

Поради липсата на микроелементи в състава на гамата AQUA DROP , можете да поръчате допълнителни на МИКРОМИКС с цялото и дори по-добро съдържание на всички микроелементи на икономично ниска цена от тук:  https://torove.bg/mikromiks-magnezii-mikrolementi-helat-1kg

Спецификация:

Общ азот (N)                                              – 13.00%

Амонячен азот                                           – 7.50%

Амиден азот                                               – 5.50%

Общо фосфати по отношение на P2O5  – 40.00%

Общ калий по отношение на K2O           – 13.00%

Поради липсата на микроелементи в състава на гамата AQUA DROP , можете да поръчате допълнителни на МИКРОМИКС с цялото и дори по-добро съдържание на всички микроелементи на икономично ниска цена от тук:  https://torove.bg/mikromiks-magnezii-mikrolementi-helat-1kg

Начин на дозиране:

капково напояване:

всички култури – 3-5 кг/Дка веднъж на 4 до 7 дни 

капково в корена:

Технически култури – 0,1-0,2% разтвор (1,0-2 g / l вода)

Зърнени култури – 0,07-0,15% разтвор (0,7-1,5 g / l вода)

Овощни култури – 0,1-0,3% разтвор (1-3 g/l вода)

*ВНИМАНИЕ! Подходящ само за системи за капково напояване на открито

Информация

Когато изпитвате затруднение с достъпа до слънчева светлина или просто отглеждате култури, които имат по-силна нужда от нея, то се нуждаете от тор с по-голямо съдържание на фосфор. Като един от главните хранителни елементи, фосфорът отговаря за редица биохимични реакции в растението, включително за правилната фотосинтеза. Ако имате градина, която е предимно сенчеста, живеете в падина, заобиколена от гори и планини или имате други проблеми с достъпа на светлина, то тя трябва да бъде оползотворена максимално. Затова и тор като DROP-Uralchem с 40% съдържание на фосфор ще е  първото, с което да наторите културите си.

Състав

Фосфорът е особено полезен за кореноплодните култури, особено морковите и картофите, тъй като силно влияе на развитието на кореновата система. При растения с високи стебла и тежки плодове, каквито са доматите и краставиците, DROP-Uralchem ще осигури издръжливост, както и по-обилно образуване на цветове и семена. Влиянието на фосфора се чувства през целия вегетационен цикъл – растенията са защитени от болести и вредители, така че да дадат по-ранна и качествена продукция.

Съотношението на азота и калия е 13% всеки. Въпреки че са в равни количества, двете вещества се усвояват от почвата по различно време. Азотът присъства в две форми, като едната е усвоима веднага, докато другата се разлага известно време в почвата. Калият се разгражда най-дълго време и става достъпен във финалните стадии, когато активира близо 60 от важните ензими в растението, допринася за правилната фотосинтеза и усвояването на хранителни вещества, като в същото време предотвратява загубата на вода. По този начин получавате сочни, сладки и ароматни плодове; дълготрайни и издръжливи при транспорт.

Употреба

DROP-Uralchem е изцяло водоразтворим, което ви позволява да го прилагате на всички видове овошки, зеленчуци и многогодишни растения, независимо дали ползвате капково напояване или предпочитате листно пръскане. Ниските нива на сол няма да повлияят на киселинността на почвата или да доведат до запушване на дюзите и тръбите.

Сподели

Коментар