NPK / НПК AQUA DROP-Uralchem 20-20-20+Микроелементи 25кг. - водоразтворим комплексен-комбиниран тор за зеленчуци и овошки

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
85.00лв - 3,200.00лв
Всички цени са с ДДС
4/5

(1 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25кг.

Произход: URALCHEM, Русия

Описание: 

Продуктовата гама  AQUA DROP на завода URALCHEM е предназначена предимно за фертигация на овощни и зеленчукови насаждения на открито. Поради бюджетния си клас и липсата на микроелементи, тази гама прдедлага най-ниската цена в класа си като не отстъпва значително по качество на премиум гамата SOLAR. Поради балансираното си съдържание на азот, фосфор и калий водоразтворимото НПК на AQUA DROP осигурява и балансирано, пълноценно, минерално хранене, през целия период на вегитацията. 

Предимства:

- 100% водоразтворим 

- без тежки метали

- безопасен за капковите системи

- най-икономично ефективен

- висока концентрация на хранителни елементи

- ефективе във всеки стадий на растежа

Поради липсата на микроелементи в състава на гамата AQUA DROP , можете да поръчате допълнителни на МИКРОМИКС с цялото и дори по-добро съдържание на всички микроелементи на икономично ниска цена от тук:  https://torove.bg/mikromiks-magnezii-mikrolementi-helat-1kg

Спецификация:

Общ азот (N)                                              – 20.00%

Амонячен азот                              – 4.00%

Амиден азот                                 – 16.00%

Общо фосфати по отношение на P2O5  – 20.00%

Общ калий по отношение на K2O           – 20.00%

Бор (B) 0,02 %

Мед (Cu) 0,01 %

Желязо (Fe) 0,1 %

Манган (Mn) 0,05 %

Молибден (Mo) 0,01 %

Цинк (Zn) 0,01 %

Поради липсата на микроелементи в състава на гамата AQUA DROP , можете да поръчате допълнителни на МИКРОМИКС с цялото и дори по-добро съдържание на всички микроелементи на икономично ниска цена от тук:  https://torove.bg/mikromiks-magnezii-mikrolementi-helat-1kg

Начин на дозиране:

капково напояване:

всички култури – 3-5 кг/Дка веднъж на 4 до 7 дни 

капково в корена:

Технически култури – 0,1-0,2% разтвор (1,0-2 g / l вода)

Зърнени култури – 0,07-0,15% разтвор (0,7-1,5 g / l вода)

Овощни култури – 0,1-0,3% разтвор (1-3 g/l вода)

 

Листно:

Всички култури – 100-250 гр/дка

Зеленчуци – 100-300 гр/дка

Плодови дървета – 70-200 кг/дка

Декоративни култури – 50-100 гр/дка

или

Зърнени култури –  0,7-1% разтвор (7-10 g / l вода)

Технически култури – 0,8 -1% разтвор (8-10 g / l вода)

овощни култури – 0,6-1% разтвор (6-10 g / l вода

В системи за фертигация и напояване на технически, овощни и ягодоплодни културиИзползва се 1% разтвор (10 g/l вода)

*ВНИМАНИЕ! Подходящ само за системи за капково напояване на открито

Информация

В случаите, в които не фиксирате определен проблем, а искате единствено силен старт за своите овошки, зеленчуци или многогодишни растения, имате нужда от универсален водоразтворим тор с еднакво съотношение между азот, фосфор и калий. DROP-Uralchem е подходящ за култури, които се отглеждат на открито чрез капково напояване. Ниското съдържание на сол в продукта предотвратява натрупването на сегменти в системите и отлагания по стените на тръбите.

Почвите, върху които се тори, варират между глинести и песъчливи. Глинестите са по-богати на хранителни вещества, но ги освобождават по-бавно, докато песъчливите осигуряват достатъчно въздух за микроогранизмите да разграждат хранителните вещества в усвоими за растението форми, без да задържат излишна вода. DROP-Uralchem е подходящ за всички видове почви. Можете да торите по всяко време на вегетационния цикъл, като е препоръчително да ползвате формулата 20-20-20 като стартов тор. Причината за това е, че различните хранителни елементи се разграждат по различно време.

За какво служи ?

Азотът е достъпен в две форми за растенията, като едната се усвоява веднага и спомага за бързото покълване на семената, разлистване и поява на издънки. Тъй като пролетно време почвата е все още студена, а слънцето не пече достатъчно силно, загубата на нитратен азот чрез излужване и изпаряване е малка.

С повишаването на температурите и разлагането на хранителните вещества, фосфорът и калият постепенно започват да се активират. Фосфорът е отговорен за цялостното развитие на културите през целия период, по-специално за бързото оформяне на цветове и плодове, подсилването на стеблото и повишаване издръжливостта срещу болести. Калият предотвратява загубата на вода, което се отразява на вкуса и наситеността на аромата. Той е отговорен още за захарите, нишестето и протеините, от които зависи текстурата на крайната продукция, сладостта, издръжливостта, питателността и други.

Приложение

За перфектни резултати всеки път торете след залез слънце или рано сутрин. Ако не използвате напоителна система, не оставяйте разтворът да престои повече от няколко часа. Останалият тор дръжте далеч от светлина, в проветриво помещение.

Сподели

Коментар