NPK / НПК AQUA DROP-Uralchem 5-15-45 25кг. - водоразтворим комплексен-комбиниран тор за зеленчуци и овошки

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25кг.

Произход: URALCHEM, Русия

Описание: 

Продуктовата гама  AQUA DROP на завода URALCHEM е предназначена предимно за фертигация на овощни и зеленчукови насаждения на открито. Поради бюджетния си клас и липсата на микроелементи, тази гама прдедлага най-ниската цена в класа си като не отстъпва значително по качество на премиум гамата SOLAR. Поради балансираното си съдържание на азот, фосфор и калий водоразтворимото НПК на AQUA DROP осигурява и балансирано, пълноценно, минерално хранене, през целия период на вегитацията. 

Предимства:

- 100% водоразтворим 

- без тежки метали

- безопасен за капковите системи

- най-икономично ефективен

- висока концентрация на хранителни елементи

- ефективе във всеки стадий на растежа

Поради липсата на микроелементи в състава на гамата AQUA DROP , можете да поръчате допълнителни на МИКРОМИКС с цялото и дори по-добро съдържание на всички микроелементи на икономично ниска цена от тук:  https://torove.bg/mikromiks-magnezii-mikrolementi-helat-1kg

Спецификация:

Общ азот (N)                                              – 5.00%

Амонячен азот                                           – 3.00%

Амиден азот                                               – 2.00%

Общо фосфати по отношение на P2O5  – 15.00%

Общ калий по отношение на K2O           – 45.00%

Поради липсата на микроелементи в състава на гамата AQUA DROP , можете да поръчате допълнителни на МИКРОМИКС с цялото и дори по-добро съдържание на всички микроелементи на икономично ниска цена от тук:  https://torove.bg/mikromiks-magnezii-mikrolementi-helat-1kg

Начин на дозиране:

капково напояване:

всички култури – 3-5 кг/Дка веднъж на 4 до 7 дни 

капково в корена:

Технически култури – 0,1-0,2% разтвор (1,0-2 g / l вода)

Зърнени култури – 0,07-0,15% разтвор (0,7-1,5 g / l вода)

Овощни култури – 0,1-0,3% разтвор (1-3 g/l вода)

*ВНИМАНИЕ! Подходящ само за системи за капково напояване на открито

Информация 

След като растенията вържат и укрепнат, идва вторият, изключително важен етап от развитието на културите и това е появата на цветове. Ако забележите, че те са малки и не така изобилни, както в други години; ако забележите пожълтяване и окапване на първите (най-долните) листа, то това са сигурни признаци за дефицит на калий. Неговата липса може да се почувства и на много по-късен етап – когато реколтата вече е събрана и плодовете съвсем не са така сочни и сладки, както би трябвало.

За да не се окажете в подобно положение, използвайте разтворимите торове AQUA DROP-Uralchem за отглеждане на растителни култури на открито. Разнообразното съотношение между трите основни хранителни елемента отговарят на нуждите в съответния период от развитие. Азотът присъства с 5% от цялото съдържание и помага за появата на повече издънки, фотосинтезата и разлистването. Фосфорът присъства с 15% и е изключително полезен в дъждовно или по-хладно време, укрепвайки едновременно стеблото и кореновата система. Фосфорът е отговорен още за повишаване качеството и количеството на крайната продукция, гарантирайки по-ранно прибиране на реколтата.

Калият присъства в най-голямо съотношение със своите 45%. Той помага за формирането на по-едри и симетрични плодове; насищането на нишесте и захари, както и повишаване количеството на протеини. Не на последно място, калият стимулира производството на целулоза, укрепвайки паралелно общото здраве на растението. Така то е защитено от болести, вредители и подобни.

Приложение

Съвременните торове, които съдържат необходимото количество калий, най-често са в бързо разтворима форма. Поради тази причина много от тях имат високо съдържание на сол, което става проблем при торенето, особено при песъчливи почви. Продукти като DROP-Uralchem не съдържат вредни вещества и са подходящи за чувствителни култури, каквито са памука, соята и фъстъците.

В зависимост от вида на растението, температурата и вида на почвата, 70%-80% от калия ще бъде усвоен още при наторяването. Останалото количество ще бъде достъпно до 3-4 седмици преди времето за реколта.

Сподели

Коментар