Магнезиев нитрат MAGNISAL HAIFA / ХАЙФА 11-0-0+16MgO 25kкг

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
60.00лв - 2,240.00лв
Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25кг

Информация

Магнезиевият нитрат хексахидрат представлява хидратирана магнезиева сол. На вид наподобява безцветни кристали. Съотношението на азота към магнезия е 11% и 16%, като се срещат малки количества амониев нитрат, калциев нитрат, калиев нитрат и микроелементи. Ето защо магнезиевия нитрат MAGNISAL е предпочитан продукт за хидропоника и оранжерийни растения.

За какво служи ?

Подобно на останалите вторични хранителни вещества, културите не се нуждаят от големи количества магнезий, за да оцелеят, но липсата му ще доведе до забавен растеж. Магнезият е ключов елемент в производството на хлорофил, без който фотосинтезата е невъзможна. Магнезият играе важна роля в производството и преноса на нишесте, захари и мазнини в растението. Те влияят пряко на формата на плода, сладостта и сочността. Магнезият прави зеленчуците по-хранителни, плодовете – питателни, а семената и ядките – по-полезни и ароматни.

Ефективност

В сравнение с магнезиевия фосфат, MAGNISAL е три пъти по-ефективен поради взаимодействието между магнезия и нитратния анион. Торът е подходящ за целия вегетационен период и може да се комбинира с други подобрители за почвата. Не е нужно да пречиствате водата – продуктът работи с всякакви видове водни източници и не се влияе от минералното им съдържание.

Състав

MAGNISAL се състои от 100% хранителни вещества; без хлорид, натрий или други вредни елементи. Разтваря се напълно с вода и може да се прилага както чрез листно пръскане, така и чрез системи за капково напояване. Количеството тор се определя от сезона, температурата на въздуха, почвата и вода. Колкото по-топло е, толкова повече тор се прилага, тъй като почвените организми са по-активни.

Стандартното торене при магнезиев дефицит е 0,1-0,3 гр. на литър вода. Ако използвате два резервоара за напояване и разтваряте тора си в тях, приложете MAGNISAL в онзи, в който няма фосфор. За да коригирате магнезиевия дефицит възможно най-бързо, използвайте листното торене. Когато изпитвате съмнения дали дадени продукти са съвместими (например, тор и пестицид), смесете ги отделно, за да видите ефекта, преди да ги пресипете в пръскачката или резервоара.

Сподели

Коментар