Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и СТЕК
5.00лв - 48.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
5/5

(12 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Бордолезов разтвор 525гр.

Бордолезов разтвор 525гр.

Навременното профилактично третиране на земеделските култури срещу мана, къдравост или други гъбични заболявания е от първостепенна важност, ако желаете да отгледате здрава реколта. Тук на помощ идва бордолезовият разтвор, известен още като разтвор на син камък (меден сулфат) и хидратна вар (калциев дихидроксид).

Всеки, който се занимава с отглеждането на земеделски култури, било то овощни или зеленчукови, знае много добре, че приготвянето на бордолезов разтвор, чрез смесване на съставките в домашни условия, може да се окаже трудоемка задача. Дори повече - съществува риск, приготвеният разтвор да е в неправилното съотношение и ниво на pH. По този начин рискувате да получите обратен ефект и да навредите на вашите растения.

Именно поради тази причина Ви предлагаме бордолезов разтвор 525гр, в правилните пропорции и готов за употреба. От вас се изисква единствено да прибавите вода и да разбъркате. Разфасовката от 525 грама е достатъчна за приготвянето на 30 литра бордолезов разтвор, с концентрация от 1%.

В повечето случаи, бордолезовият разтвор се използва с профилактични цели, като фунгицид срещу различни гъбични заболявания. Имайте предвид, че при вече развилата се силна зараза, разтворът може да не свърши работа. Именно поради тази причина е много важно, употребата на бордолезов разтвор да бъде навременна.

Най-често, разтворът от син камък и хидратна вар, се прилага за пръскане на овощни, зеленчукови и лозови насаждения, срещу листни петна, краста, брашнеста мана, антракноза, бактериоза, кафяво гниене, сачмянка и къдравост. Също така е особено подходящ и за обеззаразяване на почвата.

Предимствата, на предлагания от нас продукт, са по-голямата продължителност на действие, по-голямата устойчивост срещу измиващото действие на проливните валежи, както и възпрепятстването от развитие на фитопатогени и заразяване от оидиум и сиво гниене.

Освен в традиционните земеделски практики, бордолезовият разтвор може да се използва и в градината. За най-добри резултати, използвайте готовия разтвор до няколко часа след приготвяне и избягвайте употребата на метални съдове.

Въпреки че разтворът, от меден сулфат и калциев дихидроксид, не се отнася към силно токсичните земеделски препарати, при използването му трябва да се предприемат всички адекватни мерки за безопасност. Карантинният срок е 14 дни. При попадане в очите, измийте обилно с вода.

Сподели

Коментар