Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ
24.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
5/5

(10 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 1кг.

Описание:  Водоразтворима форма на  хелатирано желязо 13%. Прилага се при потенциален недостиг от желязо, така и в случаите когато се наблюдава вече такъв. Прилага се листно и почвено. Идеален продукт за хидропоники и за почви с ниско рН и богати на фосфор.

Желязото участва в производството на хлорофил, а желязната хлороза лесно се разпознава при чувствителни към желязо култури, отглеждани на варовити почви. Желязото също е компонент на много ензими, свързани с енергиен трансфер, азотно редуциране и фиксиране и образуване на лигнин. Желязото се свързва със сярата в растенията, за да образува съединения, които катализират други реакции. Желязните недостатъци се проявяват главно от жълти листа поради ниските нива на хлорофил. Листно пожълтяване първо се появява на по-младите горни листа в интервенилните тъкани. Тежките дефицити на желязо предизвикват листата да станат напълно жълти или почти бели, а след това кафяви, когато листата умират.

Железните недостатъци се срещат предимно на почви с високо рН, въпреки че някои киселинни, пясъчни почви с ниско съдържание на органични вещества също могат да бъдат с недостиг на желязо. Прохладното влажно време увеличава недостига на желязо, особено при почвите с пределно ниско съдържание на желязо. Слабо аерираните или компактните почви също намаляват приема на желязо от растенията. Поглъщането на желязо намалява с повишено рН на почвата и е неблагоприятно повлияно от високите нива на наличния фосфор, манган и цинк в почвите.


съдържание: 
Fe-EDTA :       13.2 %.

Приложение:
Листно торене: 50-200 гр на 100 л. вода

Чрез капково напояване:
Дръвчета в плододаване: 75-200гр/ на дърво
Храстовидни култури: 5-12 гр. на растение
Хидропоники:
в “А”разтвор: 1500-2000 гр/1000л

Сподели

Коментар