Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ
36.00лв
Всички цени са с ДДС
5/5

(7 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 1кг. полиетиленов плик

Съдържание:

Фулвинови киселини:       40.00%

Хуминови киселини:         40.00%

Органична материя:  мин.75.00%

Разтворимост:                99-100%

 

Описание:

Leonardit е революционен почвен подобрител на органична основа, чиято редовна употреба е свързана с множество ползи, както за почвата, така и за растенията. Основната биоактивна съставка в продукта е леонардит - органична биомаса, получена вследствие от процеса на хумификация, който протича дълбоко в земните пластове, в продължение на над 70 милиона години.

Крайният резултат е естествен продукт с богато съдържание на хуминови и фулвинови киселини, които са основните градивни елементи на хумуса. Леонардитът притежава толкова висока билогична стойност, че 1 килограм от него се равнява на 30 тона оборски тор. Редовната употреба на торове, чиято основна съставка е леонардит, води до над 70% увеличаване на земеделските добиви и до над 30% намаляване на необходимостта от третиране с други торове, инсектициди и хербициди.

Хуминовите киселини са изключително благоприятни за почвата, благодарение на свойството си да формират хелати с почвените микроелементи, в резултат на което ги превръщат в много по-лесна, за усвояване от растенията, форма. Земеделците, които използват Leonardit редовно, се радват на ускорен растеж на земеделските култури, подобрено здраве на растенията и корените, по-добро усвояване на почвените микроелементи от посевите и по-богата реколта.

С какво са полезни хуминовите и фулвиновите киселини?

Хуминовите и фулвиновите киселини представляват органични природни продукти, които имат особено голям принос за почвеното плодородие, благоприятната структура на почвата и оптималната микробна и гъбична почвена активност. Тези естествени вещества предлагат отличен начин да осигурите на вашите посеви нужните хранителни вещества, витамини и микроелементи.

Установено е, че хуминовите и фулвиновите киселини подобряват почвата на физическо, химическо и биологично ниво. Те са изключително богати на въглерод, който оказва благоприятно влияние върху развитието на почвените микроорганизми и дори стимулира тяхната активност. В допълнение, киселините понижават риска от изгаряне на кореновата система, което може да настъпи вследствие на прекалено високата концентрация на соли в почвите. Крайният резултат от всичко това е по-устойчиви и здрави посеви, по-добре развита коренова система и по-добри добиви от единица площ.

Благодарение на високото съдържание на хуминови и фулвинови киселини в Leonardit, неговата редовна употреба често води до понижена нужда от допълнително наторяване на почвата. Причината за това е, че продуктът стимулира растенията да асимилират оптимално добре хранителни вещества, налични в почвата. В много случаи дори, допълнителното наторяване може да бъде изцяло изключено.

Leonardit е един наистина ефикасен почвен подобрител, чиято употреба води до по-бързо развитие на кореновата система, по-добър растеж на земеделските култури и по-висок добив. Положителните разлики са осезаеми още след първото третиране на почвата.

За ползите от Leonardit

Революционният агро продукт Leonardit е свързан с редица ползи за растенията, почвата и микроорганизмите в нея. Редовната употреба на този фертилайзер води до оптимално бързо развитие на корените, максимално бърз растеж на посевите и по-богата и обилна реколта. В допълнение, почвеният обогатител допринася за по-доброто абсорбиране на полезните вещества от растенията, по-благоприятна микроорганизмена активност, по-продължително задържане на влагата в почвата и по-добра почвена рохкавост.

Също така, Leonardit подобрява капацитета на катионния обмен, понижава почвеното замърсяване, стимулира процесите на фотосинтеза и кълняемост на семената, подобрява алкално-киселинният баланс на почвата и промотира приспособимостта на растенията към неблагоприятни атмосферни условия, вредители и различни болести.

Сред най-често срещаните ползи, от употребата на Leonardit, се нареждат:

 • Повишено почвено плодородие и увеличено наличие на полезни почвени микроелементи
 • Подобрен капацитет на катионния обмен и по-добра усвояемост на полезните хранителни вещества от посевите
 • По-добра приспособимост на земеделските култури към суша, студ, болести и вредители
 • Подобрено развитие и активност на почвените микроорганизми
 • Подсилена коренова система и стеблено-листна маса
 • Подобрен процес на фотосинтеза и кълняемост
 • Увеличено напъпване, цъфтеж, зреене и плодов размер
 • Понижено почвено замърсяване с метали и пестициди
 • Подобрена почвена рохкавост и задържане на вода
 • Повишен хормонален синтез на растенията
 • Оптимален алкално-киселинен почвен баланс
 • Повишена ефективност от наторяването с други фертилайзери

Сподели

Коментар