Бъдещето на земеделието - ползите от торене с органични торове (Leonardit) />

Публикувано на: 12/07/2021

Бъдещето на земеделието - ползите от торене с органични торове (Leonardit)

Leonardit е високоефективен органичен тор, който благоприятства развитието на растенията и структурата на почвата по много начини. Основният активен компонент в  Leonardit е леонардит. Леонардитът е естествена биомаса, която се получава от процеса на хумификация. Този процес протича дълбоко в земните недра, в продължение на десетки милиони години и е подобен на въглеобразувателния процес, при който се получават въглищата.

Веществото леонардит е напълно естествен продукт, с високо съдържание на хуминови и фулвинови киселини. Тези киселини представляват основните градивни компоненти на хумуса. Благодарение на тях, леонардитът може да се похвали с изключително висока биологична стойност. Всъщност, той е толкова концентриран, че 1 килограм леонардит се равнява на около 30 тона оборски тор. Проучванията установяват, че редовната употреба на леонардитни почвени подобрители, води до над 70% по-високи добиви и до над 30% по-ниска необходимост от допълнително третиране с торове или пестициди. 


За ползите от хуминовите и фулвиновите киселини

Хуминовите киселини са вид хумусни вещества, съставени от дълговерижни молекули, с високо молекулно тегло. Те са тъмно кафяви на цвят и напълно разтворими във вода. Тази киселина всъщност представлява сложна смесица от различни органични киселини, които са се образували по време на разграждането на органичния материал в земните недра, в продължение на милиони години. 

Хуминовите киселини са отлични хелатори, което означава, че те могат да стимулират усвояването на хранителните вещества от растенията, както и да засилват активността на почвените микроорганизми. В допълнение, този вид киселини водят до по-продължителното задържане на влагата в почвата, както и до по-добра почвена структура. 

Фулвиновите киселини, от своя страна, са с по-ниско молекулно тегло, но имат по-високо съдържание на кислород. Тези киселини преминават изключително лесно през клетъчните мембрани на растенията, което води до по-ефикасното усвояване на почвените хранителни вещества от посевите.

И двата вида киселини имат изключително голям принос за засилване на почвеното плодородие, подобряването на почвената структура и стимулирането на микроорганизмената почвена активност. Тези органични киселини предлагат отличен начин да осигурите на вашите земеделски култури нужните хранителни вещества и микроелементи. Крайният резултат е по-здрави растения и коренови системи, по-добро асимилиране на почвените витамини, минерали и хранителни вещества от посевите и по-висок добив от единица площ. 


За ползите от  Leonardit

 Leonardit е отличен почвен обогатител, който подобрява почвата на физическо, химическо и биологично ниво. Фермерите, които използват този фертилайзер редовно, се радват на по-бърз растеж на земеделските култури, по-благоприятна почвена структура, по-добро задържане на влагата в почвата, по-ефикасно усвояване на почвените хранителни вещества от посевите и по-богата реколта. Продуктът е отличен стимулатор на развитието и активността на почвените микроби, с което допринася за оптимално почвено плодородие. 

В допълнение,  Leonardit намалява риска от изгаряне на корените, което може да се получи вследствие на прекомерно високата концентрация на почвени соли. Редовната употреба на този почвен подобрител дори може да доведе до намалена нужда от наторяване с други торове, тъй като той стимулира земеделските култури да усвояват максимално добре почвените хранителни вещества и микроелементи. Повечето земеделци дори споделят, че допълнителното наторяване в много от случаите е напълно излишно. 

 Leonardit е един наистина високоефикасен тор, който допринася за по-добро развитие на корените, по-бърз растеж на посевите и по-обилна реколта. Разликите, след употребата на органичния фертилайзер са осезаеми още след първото внасяне в почвата.

В допълнение,  Leonardit води до по-висок капацитет на катионен обмен, по-ниско почвено замърсяване, по-активен процес на фотосинтеза и семенна кълняемост, по-благоприятен алкално-киселинен почвен баланс и по-висока приспособяемост на земеделските култури към неблагоприятни атмосферни условия, болести и вредители. 

Някои от най-изявените ползи от  Leonardit биват:

●    По-добра почвена рохкавост, задържане на вода и pH баланс
●    Увеличено почвено плодородие, наличие на почвени микроелементи, капацитет на катионен обмен и усвояемост на полезните хранителни вещества от растенията
●    По-висока приспособимост на растенията към засушаване, застудяване, болести и вредители, по-добра активност на почвените микроорганизми и подобрен процес на семенна кълняемост 
●    Подобрена коренова система, стеблено-листна маса, хормонален синтез, напъпване, цъфтеж, зреене и размер на плодовете 

Вижте онлайн в нашия магазин : 

Органичен тор ЛЕОНАРДИТ /Фулвинови и хуминови киселини/ 1кг.

Органичен тор ЛЕОНАРДИТ /Фулвинови и хуминови киселини/ 1кг.

Органичен тор Леонардит / Оrganic Leonardit 25кг.

Органичен тор Леонардит / Оrganic Leonardit 25кг.