Кристалон за торене - приложение на различните видове />

08/12/2021

Кристалон принадлежи към новото поколение торове не само заради многобройните си разновидности, обозначени с различни цветове. Благодарение на торовете кристалон всеки, от обикновения градинар до производителите на огромни количества селскостопански култури, може да намери нещо за себе си.

Формула

Лесно разтворима формула, която улеснява и опростява дозирането и чиито гранули се отличават с хелатна обвивка. Хелатът представлява органичен или неорганичен агент, служещ за капсулиране на микроелементите, които са трудно усвоими от растенията (най-вече металите заради отрицателния си заряд).

Добив и употреба

Дава възможност за увеличаване на добива на същите площи и при същите условия с 20 до 50% за година. Растежът на културите се регулира без никакви стимуланти, генни модификации и подобни. Кристалон Ви избавя от затруднението да дозирате точни количества торове. Така няма да се притеснявате, че сте използвали твърде малко или че излишъкът се е излужил в почвата.

Кристалон е екологичен по своята природа – не води до натрупване на нитрати, фосфати и съединения като хлор. Бързата реакция на тора, разтварянето му в почвата и усвояването от кореновата система водят до по-малка загуба на важни хранителни вещества и по-пестеливото им ползване.

При работа с кристалон са достатъчни минимални мерки за безопасност – ръкавици, предпазни очила и шапка, ако смятате да пръскате нависоко. Не пийте, не яжте и не пушете по време на пръскането. Ако разтворът попадне в контакт с кожата или очите, изплакнете обилно с вода.

Може да се прилага при :

  • домати
  • картофи
  • пъпеши
  • лозя
  • тиквички
  • овощни
  • други видове

Видове

Всички видове кристалон (бял, жълт, червен, зелен и т.н.) са съвместими един с друг във всяка комбинация. Не ги смесвайте с други торове, които съдържат желязо, манган, мед. Не се препоръчва да използвате кристалон с вещества, които действат на киселинността на почвата. Полезен за капсулирането на микроелементи и за всеки един начинаещ или опитен градинар е Кристалон специален

С кристалон се тори два пъти в седмицата при температури около 25С. За разсад разтворът е 2 гр. на литър, за картофи, грозде, домати и бобови растения – 20 гр., за царевица – 30 гр. Стайни растения – 1 гр., като торенето е веднъж на 2-3 седмици.