Поултра: органичен птичи тор с доказана ефективност />

17/07/2020

Статията представя агрохимични данни за новия птичи тор Поултра. Съставът и свойствата на този тор са несравнимо като по-добри спрямо с другите органични торове: говежди и свински.

Защо е така?

Различни проучвания от последните години в световен мащаб доказват, че птичият тор е сред най-добрите видове органични торове. На принципа на компостирането един отпадъчен продукт, тор от кокошки, след като се обработи по специална технология, може  да бъде използван. Става дума за съвременно, екологично решение, което е в духа на най-новите тенденции в световен мащаб.

Поултра осигурява на културите не само всички макро- и микроелементи, които са необходими за тяхното вегетативно развитие, но и в същото време почвата се обогатява от него с органични вещества като се образува и хумус. Птичият тор съдържа повече фосфор, азот и калий в сравнение с оборския тор от говеда и свине. По принцип, предимството на органичните в сравнение с минералните торове е тяхното дълготрайно влияние. Получените резултати, потвърждават ефекта на този тор в дългосрочен аспект, защото използването му води обогатява почвата с необходимите хранителни вещества за култивираните растения, повишава тяхната производителност и качество.

Съдържанието на Поултра е следното: 4:4.4:4+46, тоест, в него азотът е 4%, фосфорът - 4.4%, калият 4%. Торът е богат на водоразтворим магнезий (1,56%)  и водоразтворимо желязо (0,86%). В него присъстват и различни микроелементи като: бор, желязо, манган, молибден, цинк. Този органичен птичи тор е с влажност до 7,00%, иPH - 6,6%. Поултра е перфектно и балансирано съдържание за оптимално качество и висока степен на ефективност за отглеждане на растенията. Всичко това оказва роля при цялостните им метаболитни процеси: фотосинтеза, клетъчно делене, цъфтеж, плодоотдаване, натрупване на резервни вещества отглежданите култури. Но това не е всичко – птичият тор повишава устойчивостта им спрямо неблагоприятни условия в околната среда.

Поултра се отличава от всички останали органични торове на пазара, защото самото компостиране става в затворени контейнери, с напълно автоматизиран процес на интензивната ферментация. Това е гаранция за съхраняване на показателите и качеството на органичния птичи тор. След първия етап се прави изсушаване и гранулиране на тора. Преминаването на тези етапи на обработка гарантира, че технологичният процес на производство по този начин, протичащ в рамките на няколко дни, изключва наличието на патогенни, причиняващи болести, семена на плевели, яйца или ларви на вредители по културите. На пазара могат да се намерят голямо разнообразие от всякакви торове, но несъмнено Поултра се оказва уникален органичен тор за почвата и отглежданите растенията. Той се предлага в разфасовки по 25 kg и 500 kg (Big Bag), което дава възможност да се ползва дори в градината на село.

Поултра е чудесен избор при торене на зеленчукови и овощни градини, лозя, масиви с етерично-маслени култури. С него могат да се увеличат добивите от оранжерии, цветя и декоративни растения. Органичният птичи тор е перфектното решение за производство на разсад и поддръжка на тревни площи, включително при голф игрища. Не бива да се подценява също неговия ефект зърнените и и окопните култури. Правилно е да се използва както преди началото на сеитбата или засаждането, за да се оформи кореновата система, така и по време на самия вегетативен процес на растенията. Този тор намира приложение в биопроизводство и може да бъде комбиниран с други минерални торове, които са в по-ниски дози.

Използването на органични торове не е екзотика, а съвременно еко решение, което има ползи в различни аспекти. Поултра е синоним за отлична инвестиция, даваща ефект в обозримото бъдеще.

Можете да закупите продукта онлайн от нашия магазин тук  :

https://torove.bg/organichen-tor-poultra-pileshki-tor-25kg

Органичен птичи  / пилешки / тор POULTRA NPK / ПОУЛТРА НПК 4-4-4+1.44МgO+46C Висококачественa органична птича тор 25кг.

Органичен птичи / пилешки / тор POULTRA NPK / ПОУЛТРА НПК 4-4-4+1.44МgO+46C Висококачественa органична птича тор 25кг.