Торене с "Поултра" тор - Полезни съвети и практики />

17/06/2020

Торене с "Поултра" тор

Пилешкият тор е богат на хранителни вещества, които помагат на растенията да развият силна коренова система, повече зеленина и сочни плодове. Пилешкият тор съдържа бактерии, които разграждат органичната материя, което прави хранителните вещества лесно усвоими и по този начин растенията по-бързо ги абсорбират от почвата. Органичният тор "Поултра" е именно такъв.

Азотът, фосфорът и калият са в равни количества (~4%), докато съдържанието на органичен въглерод е най-високо - 46%. Въглеродният диоксид е от съществено значение за фотосинтезата на растенията. Това е възможно, благодарение на вече наличния въглерод в атмосферата, от което културите започват да растат по-бързо. Освен това, въглеродният диоксид помага на растенията да задържат водата в листата и стеблата си за по-дълго време, защото стеснява порите им.

Друга важна част от "Поултра" тор са хуминовите киселини, които представляват 17% от общото количество. Хуминовите киселини са естествено окислени, което им придава отрицателен заряд. Така положителните йони биват привлечени от тях, а това е изключително полезна черта, защото много хранителни вещества се разграждат чрез собствения си магнетизъм - магнезий, калций, желязо и други микроелементи носят положителен заряд. Кореновата система на растението също е отрицателно заредена. Така хуминовите киселини не само разтварят трудноразтворимите елементи, но и помагат на културите по-лесно да ги усвоят от почвата.

Торът съдържа още магнезий и желязо. Нивото на киселинност е 6,6%, а на влагата - 7%. Няма да намерите следи от семена на плевели или остатъчни микроорганизми, които пречат на растенията да се развиват.

Ще намерите "Поултра" тор под формата на кафяви пелети в две разфасовки - по 25 и 500 кг. Ако имате полски култури, ще са Ви необходими 50 кг на декър; за овощни градини - 80 кг/дка или 2-4 кг на дърво. За зеленчукови градини - 100-150 кг/дка; за лозя - 350-500 гр. на корен; за цветя - 60-150 кг/дка. Най-доброто време за торене с "Поултра" е пролетта.

Можете да прегледате и поръчате "Поултра" тор от нашия онлайн магазин тук  : https://torove.bg/organichen-tor-poultra-pileshki-tor-25kg