Син камък (меден сулфат) Англия - Русия 1-во качество 25кг.

Наличност:
Изчерпан
Опция:
НЯМА В НАЛИЧНОСТ !!!
130.00лв - 5,000.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
5/5

(3 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Син камък /меден сулфат/ Англия,Русия 1-во качество 25кг

Опаковка: 25кг.

ПРОИЗХОД:Cuprichem (UK) Limited, London UK, web: http://www.cuprichem.com/

ЗА КОМПАНИЯТА: Дейността на Cuprichem е производство на меден сулфат и търговия с промишлени химикали. Произвеждат меден сулфат в Румъния. Фабриката се намира в Златна Park Industrial където е била бившата рафинерия за мед SC Ampellum SA, затворена в началото на 2000-те години. 
Втората им фабрика се намира в Турция, Bakirsulfat AS, която има уникална технология в света. Точно там се произвежда и този продукт.

ДОКУМЕНТИ: http://www.bakirsulfat.com/pdf%20files/PS%20CS25A.pdf - СЕРТИФИКАТ

 http://www.bakirsulfat.com/pdf%20files/FAMI%20QS.pdf  , http://www.bakirsulfat.com/pdf%20files/ISO%209001.pdf- FAMIQS и ISO 9001:2008 

http://www.bakirsulfat.com/pdf%20files/SDS%20CuSO4%20Bakirsulfat%20AS.pdf - MSDS (ЛИСТ ЗА БЕЗОПАСТНОСТ)

ПРИЛОЖЕНИЕ: При поява на първи петна. Мана по лозата – 1% бордолезов разтвор.

АКТИВНО ВЕЩЕСТВО:   98% меден сулфат

КАРАНТИНЕН СРОК:  14 дни.

Интервал на третиране: през 5-7 дни при благоприятни условия за развитие на болестта и 7-10 при условия не благоприятстващи развитието й.

Приготвяне на бордолезов разтвор

Бордолезовият разтвор е най-използвания препарат за растителна защита срещу болестите по лозята, овощните дървета, тютюна и зеленчуците.
Най-често употребяваният е така нареченият 1%-ов бордолезов разтвор, при приготвянето, на който за 100 литра разтвор са необходими 1 кг. син камък (меден сулфат) и 750 гр. негасена вар или 1,5-2 кг. гасена вар.
Приготвянето на бордолезов разтвор може да стане по различни начини, но най-удобният за практиката е следният:
В подходящ съд се налива 90 литра вода, отмерва се 1 кг. син камък, и в него се разтваря синия камък. Разтварянето на едрите кристали син камък в студена вода става бавно, може преди това да се счукат на ситно и да се постави в кошничка или торбичка, която да се натопи в съда със синкамъчния разтвор, така че да е потопена в най-горната част на водата.
В кофа се размива необходимото количество вар (750 гр. негасена или 1,5-2 кг. гасена вар за 100 литра разтвор) в 10 литра вода. Изстинало и добре разбърканото варното мляко се излива в големия съд със синкамъчния разтвор. Изливането трябва да стане през сито, за да се задържат едрите парчета, които обикновено остават при гасенето на варта. Прибавянето на варното мляко става бавно и при постоянно бъркане.
Бистрият синкамъчен разтвор се замътнява и започва да мени цвета си, докато след окончателното изливане на варното мляко добие небесно син цвят (показател, че киселинността на синия камък е неутрализирана от варта) - бордолезовият разтвор е готов.
Най-сигурно се контролира неутрализацията с помощта на фенолфталеинова хартия (трябва да почервенее) или червена лакмусова хартия (трябва да посинее).
Когато се употребява лошо неутрализиран бордолезов разтвор, с недостатъчно вар, може да се причинят изгаряния по растенията.
Бордолезов разтвор, приготвеният по този начин, трябва да се употреби в същия работен ден, тъй като бързо се променят качествата му.
Капчиците на бордолезовият разтвор засъхват бързо върху плодовете и листата, но под действието на въздуха и влагата от тях се отделят малки количества синкамъчен разтвор, който е силно отровен за причинителите на болести.
По този начин напръсканите с бордолезов разтвор растения се запазват от гъбни и бактерийни болести.
Пръскането с бордолезов разтвор не е ефикасно, ако е извършено след проникването на паразитите в растението.
Бордолезовият разтвор не лекува, а само предпазва растенията от болести.

Сподели

Коментар