Сяра /техническа на прах/ 1кг.

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ
3.50лв
Всички цени са с ДДС
5/5

(17 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 1 кг.

Сяра  -  техническа на гранули

съдържа S (сяра) – 99,95%

Сярата гори със син пламък, който отделя серен диоксид, забележителен със своята своеобразна задушаваща миризма.
В нормалната си форма, той е жълто кристално твърдо вещество. При стайна температура, сярата е меко, ярко-жълто вещество.
Сярата е неразтворима във вода.
За разлика от повечето други течности, вискозитетът на сяра в стопено състояние, се увеличава по-високи температури от 200 ° С, което се дължи на образуването на полимери.
Чистата сяра, известна като елементарна сяра е без мирис.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ: 

Увеличава нивото на киселиност, съответно намалява рН  на почвите. Особено подходяща за овощки и лозови култури. Използва се още и за обеззаразяване на почви в закрити оранжерий след запалването и.

Описание:

Сярата е жълт химичен елемент, със силна специфична миризма. Среща се естествено, под формата на прах или кристали. Сярата е продукт на вулканичните изригвания, но в съвременната промишленост, по-голямата част от сярата се добива от преработката на суров нефт и газ. Елементът образува съединения като пирит (железен сулфид) и гипс (калциев сулфат), които намират широко приложение в земеделието и строителството.

Още от древни времена, сярата намира широко приложение в най-различни области. През вековете, тя се е използвала като медицинско средство срещу инфекции, паразити, дерматит и краста; при производството на торове, като амониев нитрат, амониев сулфат, калциево-амониев нитрат и карбамид; за направата на каучук и барут. Приложенията на този природен продукт, както и неговите ползи, наистина са многобройни.

Например, микронизираната сяра на прах се използва в промишлеността за производството на автомобилни гуми, брони и акумулатори, латексни ръкавици, хартиени изделия, най-различни пластмаси, лепила и кибрит. Самата микронизирана сяра на прах се произвежда чрез пулверизирането на серни буци в механична мелница. Този производствен процес обаче крие редица опасности, тъй като сярата е силно запалимо и експлозивно вещество и механичната обработка по своето естество може да доведе до експлозия. Ето защо, по-голямата част от сярата днес се добива от преработката на суров нефт и природен газ.

В допълнение, продуктът се използва за направата на различни багрила и агрохимикали, козметични продукти, стоки за бита, стомана, както и за преработката на отпадъчни води.

Сподели

Коментар