Калциев нитрат SQM УЛТРАСОЛ КАЛЦИЙ / Ultrasol Calcium 15.5-0-26.3 25кг Високо качество калциев нитрат

Наличност:
Изчерпан
Опция:
ИЗЧЕРПАНА НАЛИЧНОСТ !
28.00лв - 1,040.00лв
Всички цени са с ДДС
5/5

(2 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25кг.

Описание: 

Калциев нитрат - Калцият е необходим за нормалния растеж на растителните органи и за подобряване на твърдостта, оцветяването, качеството и запазването на плодовете. Той играе ключова роля за разделянето и удължаването на клетките и за формирането и поддържането на структурата на клетъчната стена. Недостигът на калций може да доведе до сериозни щети от намален добив и качество на продукцията.Нарушенията се появяват главно на върха на растежа или в тъканите на резервните органи - плодове, грудки, луковици. Типични нарушения са най-горното гниене на плодовете домати и пипер, периферна некроза по листата на салатата, горчиви петна по ябълка, кале и други. Калциевият нитрат е продукт с висока чистота, водоразтворима вода без остатък.Проектиран специално за торене / торене с вода за напояване / за подхранване на листа - осигурява на растенията две абсолютно необходими хранителни вещества - азот и калций. Подходящ за торене на всички култури и почви, но е особено желателен в интензивни производствени зони - оранжерийно и цветно производство, открито полезеленчукопроизводство, овощарство / за борба с горчивите петна по плодовете /. Незаменим при отглеждане на растения върху различни субстрати или хранителни разтвори.

Ultrasol®Calcium е източник както на Калций, така и на Азот. Калцият е важен за изграждането на клетъчната стена и увеличава единствената защита на растението срещу патогени.

Ultrasol®Calcium е важен източник на калций и основен продукт за хранителните рецепти при хидропонно отглеждане на културите.

Нитратния азот е най-ефективния източник на Азот за растението, което повишава усвояването на катийонните хранителни елементи (К, Ca, Mg)

Не може да се смесва със сулфати и фосфати във висококонцентрирани или алкални разтвори с цел да се избегне утаяване на неразтворими соли.

Сподели

Коментар