Торф, торфена смес Сулифлор / Suliflor SF1 70л 0.5-0.8мм.

Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ
16.00лв
Всички цени са с ДДС
5/5

(2 мнения)

Коментар

Варианти на продукта


Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Торф Сулифлор , Suliflor SF1 70л.

 Опаковка: 70л.

 Суровина- Смес от избрани форми торф, без плевели, вредители и патогени, съдържащ различни подобрители и различна степен на хомогенизация H3-H6.
 Структура - фина.
 Основни добавки- Калцити и доломитен варовик за коригиране на рН и добавки за доставяне на основните хранителни вещества за растенията Ca + Mg. рН 5,5-6,5 (различни нива на рН 4,5-7,0 са на разположение по специална заявка).
 Торове- сложни торове със средно съдържание на N-P2O5-K2O (1,5 кг/м3), микроелементи (различни видове торове, са на разположение по специална заявка).
     Мокрещ агент: - FIBA-ZORB. Осигурява бързо първоначално и последващо намокряне, подобрен дренаж и увеличава усвояването на хранителни вещества.
     Информация за безопасност. Субстратите нямат вреден ефект върху хората, животните и околната среда, когато се използва в съответствие с инструкциите за употреба. Време за съхранение - неограничено.

Инструкция за употреба:Субстрат за сеитба на дребносеменни растения, пикиране и разсаждане, на цветя и зеленчуци.

Приложение с АГРОПЕРЛИТ /препоръчително/: 

- ЗА РАЗСАД - СМЕСВАТ СЕ 2 ЧАСТИ АГРОПЕРЛИТ, 2 ЧАСТИ ПОЧВА И 1 ЧАСТ ТОРФ

- ЗА САКСИЙНИ ЦВЕТЯ - СМЕСВАТ СЕ 1 ЧАСТ АГРОПЕРЛИТ С 2 ЧАСТИ ПОЧВА, ОБОГАТЕНА С ТОР

-  РАЗСАЖДАНЕ НА ДРЪВЧЕТА И ХРАСТИ - В ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНАТА ЯМКА СЕ ПОСТАВЯ СМЕС ОТ 1 ЧАСТ АГРОПЕРЛИТ И 1 ЧАСТ ПОЧВА, СЛЕД КОЕТО СЕ ДОБАВЯТ НЕОБХОДИМОТО КОЛИЧЕСТВО ТОРОВЕ ЗА СЪОТВЕТНАТА КУЛТУРА

- ЗА ОТКРИТИ ПЛОЩИ - ПОЧВАТА СЕ РАЗОРАВА НА ДЪЛБОЧИНА 20-30 СМ, ВЪРХУ НЕЯ СЕ РАЗСТИЛА 5-8 СМ АГРОПЕРЛИТ. РАЗМЕСВА СЕ И СЕ ДОБАВЯ НЕОБХОДИМОТО КОЛИЧЕСТВО ТОР ЗА СЪОТВЕТНАТА КУЛТУРА

 

Структура

фина

Органични вещества

> 80%

рН (EN 13037)

5,5 - 6,5

ЕC mS/cm (1:1,5)

Страна на произход

Литва

 

Информация

Торфена смес Сулифлор SF1 представлява смес от избрани форми торф, без плевели, вредители и патогени, включващ специални подобрители и различна степен на хомогенизация H3-H6. Структура на Сулифлор SF1 е фина и  концентрацията на органични вещества е 80%.

Основните добавки са калцити и доломитен варовик за подобряване на рН и добавки за доставяне на основните хранителни вещества за растенията Ca + Mg. рН 5,5-6,5.

Торовете - Сулифлор SF1 съдържа сложни торове със средно съдържание на N-P2O5-K2O (1,5 кг/м3) и различни видове микроелементи.

Мокрещ агент - FIBA-ZORB. Той гарантира бързо първоначално и последващо намокряне, по-качествен дренаж и подобрява усвояването на хранителни вещества.

Субстратът служи за сеитба на дребносеменни растения, пикиране и разсаждане, на цветя и зеленчуци. Той не причинява неблагоприятен ефект върху хората, животните и околната среда, когато се използва в съответствие с инструкциите му за употреба.

ВАЖНО!  Времето за съхранение на торфената смес Сулиформ SF1 е неограничено!

Приложение:  Субстратът SF1 е подходящ за широк спектър от нужди за растеж на различни растения, особено когато се желае по-рядко поливане. Сулифлор SF1 има фина структура и ниско ниво на торове. Този субстрат се използва за сеитба на дребносеменни растения, пикиране и разсаждане на цветя и зеленчуци.

ВАЖНО!   При употреба на Сулифлор SF1 с АГРОПЕРЛИТ се спазват следните пропорции:

  • За разсад - смесват се 2 части агроперлит, 2 части почва и 1 част торф.
  • За саксийни цветя - смесват се 1 част агроперлит с 2 части почва, обогатена с тор.
  • Разсаждане на дръвчета и храсти - в предварително подготвената ямка се поставя смес от 1 част агроперлит и 1 част почва, след което се добавят необходимото количество торове за съответната култура.
  • За открити площи - почвата се разорава на дълбочина 20-30 см, върху нея се разстила 5-8 см агроперлит. размесва се и се добавя необходимото количество тор за съответната земеделска култура.

Сподели

Етикети:

Коментар