Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ и ТОН
45.00лв - 1,600.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
5/5

(2 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 25кг. торба

Представяне: Калциевият хлорид или още антилед, превъзхожда традиционните материали като сол и пясък за разтопяване на много по-голямо количество лед и сняг като постига на по-безопасна, гола настилка  и работи по-бързо от солта или абразивите. Калциевият хлорид  топи до осем пъти повече лед, отколкото солта - през първите 30 минути при -7 °С след прилагане.Особено подходящ за поддържане на пътни настилки, площадки, тротоари и улици. Предварително смесени със сол и абразиви, калциевият хлорид се превръща в икономически ефективен за зимната пътна безопасност. 

Предимства: 

 • Екзотермичен: калциевият хлорид отделя топлина, за да активира способността за топене на солта.
 • Хигроскопичен: калциевият хлорид привлича влага, необходима за топенето на каменната сол.
 • Бързо действащият калциев хлорид започва да се разтваря веднага след нанасянето му, за да се прекъсне връзката между настилката и леда.
 • Мощен солен разтвор на калциев хлорид остава активен за продължителни периоди от време, за да предотврати свързването на лед с настилката.
 • Ниският евтектичен калциев хлорид се топи до много по-ниски температури от солта
 • Не уврежда бетона,асфалта автомобилните гуми и кожата
 • по-дълго действие за предотвратяване на повторно заледяване
 • намалява разходите
 • увеличава ефективноста на NaCl /солта/ в комбинация
 • ефективе дори и при -30 градуса
 • антикорозионен за разлика от солта
 • пожаробезопасен, незапалим и нетоксичен
 • разтваря се изключително бързо и лесно предотвратява хлъзгавоста
 • не вреди на растенията за ралзика от уреа-та или солта
 • не остава прахов остатък и бели следи

Разходна норма:

от 100 до 200гр/мв зависимост от дебелината на леда. Препоръчва се повторна обработка при продължителни снеговалежи,дебел лед и ниски температури.

Съдържание:

калциев хлорид /CaCl2/ – 78.6%

Неразтв. във вода в-ва  –  0.06%

натриев хлорид /NaCl/   –  3,86%

Ареон                               –  0.00013%

Желязо                             – 0.00018%

 

Калциев хлорид (АНТИЛЕД) - предимства при използването против замразяване

Зимата е сезон с множество предизвикателства и едно от тях е натрупването на дълбок сняг или образуването на опасен лед. За да предотвратят фатални инциденти, различни компании произвеждат размразяващи агенти, които често пъти се оказват повече агресивни, отколкото ефективни. За сметка на това, съществуват по-безвредни методи (пясък и морска сол), които обаче за безсилни при по-силен снеговалеж и екстремно ниски температури. Решението? Антилед, известен още като калциев хлорид.

Създаден като съпътстващ продукт на калцираната сода, антилед е вид неорганична сол в гранулирана форма. Разтваря се при досега си с вода и забавя процеса на замразяване до температури от -25С до -35С. Това го прави един от най-ефективните продукти на пазара, както и един от най-щадящите асфалтната покривка, растенията, обувките и лапите на домашните Ви любимци.

Калциевият хлорид е подходящ за места, недостъпни за снегопочистващи машини, и може да се купува както за лично ползване, така и за употреба в по-голям мащаб. Антилед е идеален за алеи, детски площадки, тенис игрища, пространствата пред жилищни комплекси и магазини, включително тротоари.

Калциевият хлорид се съхранява лесно - в полиетиленови торби. Разтваря се още бързо във вода, като с 30-процентов разтвор можете да пръскате превантивно около дома си, за да предотвратите натрупването на сняг и образуването на лед в късните часове на нощта. Антилед може още да предпази настилките от рушене и да минимизира появата на дупки и пукнатини.

Ще намерите антилед и в течната му форма, която е пригодена единствено за размразяване на врати и ключалки на автомобили, като в същото време щади боята и лака. Действието на калциевия хлорид е два пъти по-бързо, в сравнение с други неорганични размразители и осем пъти по-ефикасно от каменната сол и пясъка. Не оставя следи и не представлява заплаха за подпочвените води и дивите животни. Също така, не предизвиква корозия по шасито на автомобилите и не разгражда обувките на пешеходците.

 

Сподели

Коментар