Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ
10.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
5/5

(6 мнения)

Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 5кг. торба

Представяне: Антилед или още – Калциевият хлорид или още антилед, превъзхожда традиционните материали като сол и пясък за разтопяване на много по-голямо количество лед и сняг като постига на по-безопасна, гола настилка  и работи по-бързо от солта или абразивите. Калциевият хлорид  топи до осем пъти повече лед, отколкото солта - през първите 30 минути при -7 °С след прилагане.Особено подходящ за поддържане на пътни настилки, площадки, тротоари и улици. Предварително смесени със сол и абразиви, калциевият хлорид се превръща в икономически ефективен за зимната пътна безопасност. 

Предимства: 

 • Екзотермичен: калциевият хлорид отделя топлина, за да активира способността за топене на солта.
 • Хигроскопичен: калциевият хлорид привлича влага, необходима за топенето на каменната сол.
 • Бързо действащият калциев хлорид започва да се разтваря веднага след нанасянето му, за да се прекъсне връзката между настилката и леда.
 • Мощен солен разтвор на калциев хлорид остава активен за продължителни периоди от време, за да предотврати свързването на лед с настилката.
 • Ниският евтектичен калциев хлорид се топи до много по-ниски температури от солта
 • Не уврежда бетона,асфалта автомобилните гуми и кожата
 • по-дълго действие за предотвратяване на повторно заледяване
 • намалява разходите
 • увеличава ефективноста на NaCl /солта/ в комбинация
 • ефективе дори и при -30 градуса
 • антикорозионен за разлика от солта
 • пожаробезопасен, незапалим и нетоксичен
 • разтваря се изключително бързо и лесно предотвратява хлъзгавоста
 • не вреди на растенията за ралзика от уреа-та или солта
 • не остава прахов остатък и бели следи

Разходна норма:

от 100 до 200гр/мв зависимост от дебелината на леда. Препоръчва се повторна обработка при продължителни снеговалежи,дебел лед и ниски температури.

Съдържание:

калциев хлорид /CaCl2/ – 78.6%

Неразтв. във вода в-ва  –  0.06%

натриев хлорид /NaCl/   –  3,86%

Ареон                               –  0.00013%

Желязо                             – 0.00018%

 

Характеристики и спецификации

В зависимост от предназначението си, калциевият хлорид, известен още като „антилед“, се предлага под формата на шлюпки, гранули, прахове и течни разтвори. Всеки от изброените видове е с различна концентрация. Когато се разтвори във вода, калциевият хлорид отделя топлина, което го прави идеален за места със обилни снеговалежи – проходи, магистрали, второкласни пътища. Като тор, калциевият хлорид осигурява на растенията важни микроелементи, които са жизненоважни за цялостния им растеж.

Антиледът съдържа калций и хлорид, които се използват при фотосинтеза и други клетъчни процеси. Растенията си набавят калций и хлорид от почвата. Самият калций е многофункционално вещество, което спомага за усвояването на хранителните елементи и спомага за увеличаване здравината и дебелината на клетъчната стена. Оказва влияние върху издръжливостта на стеблата, качеството на продукцията и податливостта на растението към определени заболявания.

Предимства

Калциевият хлорид е предпочитан пред лугата за топене на лед при минусови температури, тъй като не само действа седем пъти по-бързо, но в същото време щади повърхностите – бетон, асфалт, плочки. Не предизвиква корозия или пожар; не оставя следи и не е токсичен. Активен е за продължителен период от време, без това да се отрази върху автомобилните гуми или подметките на обувките.

Възможно е да стане объркване на антиледа с дезоксидацията на почвата с вар. Прилагането на подобни минерални торове може да не отговаря на нуждата от калций, тъй като формата на варта не е разтворима и калцият не е усвоим. Незабавният достъп е от изключително значение в случаите, когато растението показва дефицит на калций :

 • преждевременно окапване на цветове и пъпки
 • слаби стебла
 • отмиране на клони и прочие.

Употреба

Сходни са симптомите, когато приложите твърде много калциев хлорид. Прекомерната употреба може да увреди корените и листата, да доведе до изсъхване на клоните. Дръжте калциевия хлорид далеч от цинк и натрий, стомана, черни метали, месинг и най-вече сярна киселина. Следвайте инструкциите за безопасност, посочени от производителя. Спазвайте точните количества при дозиране.

Сподели

Коментар