Наличност:
В наличност
Опция:
ЦЕНА НА БРОЙ
60.00лв

Варианти на продукта

Всички цени са с ДДС
Без рейтинг Коментар

Сигурна доставка

Проверка на пратката

Поръчай до 13:00 днес и продукта ще е при теб до : .

Палетна доставка до 1200кг. за 65лв. до всяка точка на страната

Опаковка: 5кг. кутия

Представяне:

Grow Plant Gel BLACK ENERGY 18-60-18+1.2MgO+водорасли+аминокиселини 5кг. е най-високо концентрирания тор на пазара. Съдържа в себе си микро, макраелементи, аминокиселини и екстракт от водорасли. Продукта е сертифициран в акредитирани лаборатории за наличието на използваните продукти и регистриран в БАБХ. Гелът представлява една по-добра версия на вече познатия на пазара гел Grow Plant Gel BLACK ENERGY 18-60-18+1.2MgO+водорасли+аминокиселини 5кг.

Приложение: Състави с по-високо съдържание на калий, подходящ по време на развитието на плодовете и зреенето

Норма на торенеОт 2-3кг. в капково и хидропоника и 200-250 мг/дка за листно приложение.

Съдържание:

Азот (N)                 – 16%

- Нитратен             – 8,00%

- Амиден               – 8.00%

Фосфор (P2O5)    – 65.00%

Калий (K2O)         – 18.00%

Магнезий (MgO)   – 1.2%

Желязо (Fe)         – 0.08%

Мaнган (Mn)         – 0.04%

Цинк (Zn)             – 0.04%

Мед (Cu)              – 0.02%

Бор (B)                – 0.02%

Молибден (Mo)    – 0.002%

 

ГЕЛ GROW PLANT BLACK ENERGY 18-60-18+1.2MgO (5 кг)

Началните торове, подобно на този, са най-полезни, когато културите се засаждат в студени, влажни почви в началото на пролетта или късната есен, независимо от плодородието на почвения хоризонт. Важна е само температурата, тъй като когато е по-студено, химичните реакции са по-забавени и повече хранителни вещества са достъпни за растенията.

Стартовите торове се ползват при засаждането на семена и разсад, за да помогнат на кореновата система да се развие по-рано от обичайното. Ето защо в течния тор на Black Energy фосфорното съдържание е 60%. С по-развита коренова система, всяко растение има по-голям достъп до хранителни вещества и влага, а също така и сигурен шанс да издържи на стресови ситуации, като силен дъжд и вятър.

По принцип, фосфорът е неподвижен в почвата, но заедно със съпътстващите го азот, калий и магнезий, почвените микроорганизми се активират и той бива усвоен, насърчавайки на свой ред растежът. Най-отзивчива на този вид торене е царевицата. Причината се крие в трите вида азот – нитратен, амониев и уреен, както и в наличието на важни аминокиселини и екстракт от водорасли.

Аминокиселините съдържат водород, въглерод, азот и кислород. Едни са отговорни за метаболизма, други са градивен елемент на протеините и т.н. Общото е, че помагат за усвояването на хранителните елементи. Същите онези, които екстрактът от водорасли осигурява, включително витамини и минерали, с каквито обикновените гел торове не разполагат.

Основното преимущество на стартовия гел тор е по-ранното узряване. Затова е и препоръчително да приложите продукта в първата седмица на засаждането на културите. Използвайте онзи метод за наторяване, който е най-удобен за Вас – за хидропоника и капково напояване количеството е 2-3 литра на декар, докато при листното хранене е достатъчно да използвате 200-250 мл. на декар.

Сподели

Коментар